Let op! Per 1 november 2020 verhuizen wij naar: De Verwondering 2 te Amersfoort

Mooi en Zeker geeft de volgende tips bij puistjes

Hoe vervelend zijn puistjes! Vaak komen ze op bij hormonale schommelingen of bij stress. Hieronder volgen een aantal tips bij puistjes en tips om deze puistjes zoveel mogelijk te voorkomen:

1. Niet uitknijpen

Blijf zoveel mogelijk af van de puistjes. Anders verspreid je de bacteriën waardoor je meer puistjes zult krijgen. Ook beschadig je hierdoor de huid en kun je littekens krijgen. Deze littekens zijn moeilijk te verwijderen. Littekens niet ouder dan een jaar kunnen nog behandeld worden bij de schoonheidsspecialiste. Oudere littekens kunnen weg gelaserd worden. Let wel op bij wie je dat laat doen.

2. Droog je huid niet uit

Puistjes ontstaan door overmatige talgproductie en een vette huid, gebruik dan geen uitdrogende producten zoals Clearasil of andere gezichtsreinigers voor puistjes (of nog erger: zeep!). Dergelijke producten irriteren de huid en drogen de huid uit, waardoor je huid zal reageren door nog meer talg te produceren, met alle gevolgen van dien. Gebruik altijd een reiniger die bij jouw huidtype past. Ook is het zeer belangrijk om dagelijks iedere avond én iedere ochtend te reinigen en de reiniging altijd af te sluiten met een toner (dit neutraliseert de huid en sluit de poriën) en een dag of nachtcrème.

3. Verzorg je huid goed

Kies voor een crème die bij jouw huidtype past en niet afsluit waardoor de huid niet ademt en poriën verstoppen wat weer puistjes veroorzaakt. Doe wekelijks een milde (!) gezichtsscrub. De scrub verwijdert de dode huidcellen, de doorbloeding verbetert en de huidaanmaak wordt gestimuleerd.

4. Verschoon je kleding en beddengoed regelmatig

Iedere nacht verlaten via de huid allerlei afvalstoffen. Zweet en talg komen terecht op jouw kussensloop. Vervang dus regelmatig je beddengoed en was het op 60 graden. Idealiter vervang je om de dag jouw kussensloop, zodat jouw net schoongemaakte huid niet op een vuil kussensloop ligt.

5. Let op wat je eet

Wat je eet beïnvloed het ontstaan van puistjes niet altijd omdat er verschillende andere oorzaken kunnen zijn zoals stress, hormonen en hygiëne. Toch kun je puistjes verminderen door veel water te drinken en voedsel te eten die jouw lichaam helpen om de afvalstoffen af te voeren. Eet gezond, mijd teveel zuivel en beperk suikers tot een minimum. Verhoog je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit omdat deze vol zitten met selenium en zink. Deze stoffen verbeteren de afvoer van afvalstoffen en voorkomt afscheiding via de huid.

6. Kijk uit met make-up

Gewone make-up sluit de poriën af. Gebruik in plaats daarvan een minerale foundation. Minerale foundation bevat namelijk zink oxide, een natuurlijk ingrediënt dat je huid tegen UV-straling beschermt en goed is tegen bacteriën.

7. Bezoek zo nu en dan de schoonheidsspecialiste

Jouw huid is een bezoekje aan de schoonheidssalon waard. Bij een regelmatig bezoek, blijft jouw huid in een goede conditie. Schoonheidssalons hebben een beter afgestemd productassortiment voor verschillende huidtypen. Een regelmatige peeling doet ook wonderen voor jouw huid. De schoonheidsbehandelingen hebben vaak meer effect dan de thuisverzorging. Daarnaast is een stukje ontspanning goed tegen de dagelijkse stress (ook een grote veroorzaker van puistjes).

8. Ga lekker sporten

Sporten verbetert de doorbloeding en daardoor verlaten de afvalstoffen je lichaam eerder. De onzuiverheden verlaten de poriën. Doe meteen een gezichtsreiniging onder de douche. Na de douche gebruik je dan altijd weer een toner!

9. Vermijd stress

Stress verergert puistjes vaak. Probeer stress te verminderen door bijvoorbeeld ontspanning te zoeken zoals yoga of ademhalingsoefeningen. En slaap voldoende

10. Ontdek de kracht van planten

Drink zuiverende kruidenthee, zoals brandnetelthee, mariadistel en rooibos. Dagelijks Probiotica capsules innemen zal ook het aantal ontstekingen doen afnemen.

dermalogica-logo-wit
oxygenetix-logo-wit-2
misencil-logo-300x73-3
lycon-wit-klein
ruthiebelle-logo