shutterstock_1040846023

Couperose is een plaatselijke roodheid in het gezicht (meestal neus, kin en wangen) dat wordt veroorzaakt door een netwerk van veel oppervlakkige adertjes. De aandoening komt meestal voor bij mensen met een gevoelige en droge huid en kan erfelijk zijn. Bij sterk wisselende temperaturen zie je de roodheid het ergst. Wanneer couperose bestaat uit oppervlakkige adertjes, dan is dit heel eenvoudig te behandelen door middel van coagulatie. Met warmte lossen de eiwitten in het bloed en de vaatwand op, met als gevolg dat het bloed stolt en de vaatjes verdwijnen. Het resultaat is na één tot drie behandelingen zichtbaar en blijvend. Wel kunnen gesprongen adertjes opkomen op andere, niet behandelde plaatsen.

Couperosebehandeling

€ 47,50

Maak een afspraak

Een behandeling duurt maximaal dertig minuten. Voor het beste resultaat is het raadzaam gedurende een week niet te sporten, niet naar de sauna of in de zon te gaan. Er zullen kleine puntkorstjes ontstaan. In de eerste 10 tot 14 dagen kan de roodheid iets erger zijn.

*Er moet nog een naverzorging afgenomen worden van €7,95

NB Er zal onderhoud nodig zijn, er kan niet worden voorkomen dat er in de toekomst nieuwe couperosevaatjes zichtbaar worden. Bescherm de huid goed tegen de zon, vermijd te grote warmte/koude verschillen vooral in de winter of bijv. sauna, en stop met roken zodat de kans op nieuwe couperose vaatjes wordt verkleind.

oxygenetix-logo-wit-1
dermalogica-logo-wit-250x30
lycon-wit-klein-2
misencil-logo-300x73-250x61
spa-salonnepro
skin-vignet