steelwratjes-verwijderen-2

Steelwratjes kunnen behoorlijk ontsierlijk zijn. Ze komen vaak voor in de hals, de oksels of de liezen, maar kunnen ook in het gezicht of op andere plaatsen van het lichaam ontstaan. Vaak in de huidplooien en komt vaker voor bij mensen met overgewicht.

Steelwratjes verwijderen

€ 47,50

Maak een afspraak

Door middel van coagulatie worden de steelwratjes verwijderd. In de behandeltijd kunnen meerdere huid oneffenheden verwijderd worden.

*Er moet nog een naverzorging afgenomen worden van €7,95

Wat zijn steelwratten?

Steelwratjes worden ook fibromen genoemd en zijn goedaardige bindweefsel-aanhangsels van de huid. Fibromen zijn vaak huidkleurig of bruin van kleur en voelen zacht aan. Ze komen zowel alleen als in groepjes bij elkaar voor en zijn per stuk meestal slechts enkele millimeters groot, hoewel ze zelfs 2-3 cm kunnen worden. Fibromen zullen niet vanzelf verdwijnen en kunnen steeds groter worden. Wanneer ze in de weg zitten of als cosmetisch storend ervaren worden, kunnen ze veilig, snel en heel gemakkelijk verwijderd worden.

Hoe ontstaan steelwratjes?

Het is vooralsnog onduidelijk hoe steelwratjes precies ontstaan, maar wrijving van de huid lijkt de belangrijkste oorzaak te zijn.  Fibromen zijn nooit kwaadaardig en ook niet pijnlijk. Ze kunnen wel klachten geven als ze opengehaald worden (bijvoorbeeld met scheren) of afgekneld worden.

Behandeling

Door middel van een hoogfrequente stroom (elektrocoagulatie) worden de steelwratjes met hitte weggebrand aan de stam. Je voelt hier bijna niets van, zo snel gaat dat. Wanneer je heel veel steelwratjes hebt, is het beter om deze in meerdere sessies weg te laten halen vanwege het genezingsproces.

Genezingsproces

Het genezingsproces zal een tot twee weken duren. Je zult moeten proberen om niet aan de korstjes die ontstaan, te krabben.

oxygenetix-logo-wit-1
dermalogica-logo-wit-250x30
lycon-wit-klein-2
misencil-logo-300x73-250x61
spa-salonnepro
skin-vignet