Biopeeling

Gezichtsbehandeling met een kruidenpeeling met algenextracten

Wat houdt de Biopeeling behandeling in?

Een biopeeling behandeling is een natuurlijke manier om de huid te exfoliëren en te vernieuwen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een mix van kruiden en algen die zorgen voor een diepgaande reiniging en stimulatie van de huid. De biopeeling kan helpen bij het verminderen van acne, littekens, pigmentvlekken en fijne lijntjes. De behandeling is geschikt voor alle huidtypen, zelfs de gevoelige huid. Tijdens de behandeling kan er een tintelend gevoel optreden, maar dit verdwijnt snel. Na de behandeling kan de huid er wat rood uitzien, maar dit trekt binnen een paar uur weer weg. Voor een optimaal resultaat wordt aangeraden om de behandeling meerdere keren te herhalen, afhankelijk van de conditie van de huid.

Waarom een biopeeling?

Wil jij huidverbetering bereiken? Dan is de biopeeling bij uitstek geschikt voor ieder huidtype. Deze peeling kan zelfs in de zomer worden gedaan.

Wat is een biopeeling

Een biopeeling is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat.

Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen.

Direct na de behandeling voel je dat de huid diep gereinigd is. De huid voelt ook zeer glad en zacht aan, dit komt door het wegnemen van de bovenste lagen dode huidcellen. Een dikke laag dode huidcellen voelt namelijk droog en ruw aan.

Wat maakt een biopeeling zo uniek

Wat een Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden en algen. De mix is een poeder, die vlak voor gebruik „geactiveerd‟ wordt met de Bio Peel Gel. Door de kruiden en algen samen te voegen met de Gel, veranderd de cellulaire structuur van de kruiden en algen, waardoor deze erg goed opgenomen kunnen worden door de huid.

De Spirulina alg op zich bevat al 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Deze zijn door de cellulaire structuur zeer makkelijk op te nemen door onze eigen huidcellen. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking. Wat geen overbodige luxe is met de huidige milieuvervuiling en fijnstof in de lucht.

De biopeeling gezichtsbehandeling is inzetbaar bij de volgende problemen:

  • de huid die met acné te maken heeft gehad

  • (littekens)rimpelvorming

  • grove poriën

  • verslapping van de huid

  • hyperpigmentatie

  • zonneschade

Wanneer je zwanger bent, wordt het afgeraden om een biopeeling te ondergaan omdat de huid anders kan reageren door de hormoonschommelingen.

Wat gebeurt er tijdens een biopeeling

Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. Het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig ervaren worden. Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid verhoogd. Dit wil zeggen, dat alle producten na de peeling beter opgenomen worden. Het betekent ook dat deze producten (zoals een masker) intensiever werken en ook intensiever voelen. Na de Bio Peel voelt de huid gevoeliger aan maar dit kan geen kwaad, want het is een teken dat de huid aan het werkt gezet wordt. Het metabolisme van de huid krijgt een boost.

Voorwaarden biopeeling

Het is een voorwaarde dat de huid in een gezonde conditie is om de Bio Peel te ondergaan. Wanneer dit niet zo is, zullen wij een andere behandeling adviseren. Overleg wanneer je medicatie gebruikt. De huid moet voldoende hersteld zijn van harsen of andere peelings. Heb je cosmetische behandelingen ondergaan, is ook eerst een hersteltijd nodig.

Bij zwangerschap wordt de biopeeling afgeraden omdat de huid door hormoonschommelingen onvoorspelbaar kan reageren

Na een biopeeling dient de huid goed beschermd te worden met een UV filter. Toch kan deze biopeeling behandeling ook in zomer gedaan worden, in tegenstelling tot vele andere intensieve peelings. Voorwaarde is wel om een zonnecrème te gebruiken. Na 14 dagen kun je een zonnebad of zonnebank nemen.

Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen
Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen
Nicolien Smit, jouw anti-age huidspecialist
Nicolien Smit, jouw anti-age huidspecialist
Monique Grootveld, jouw huidcoach naar een betere huid
Monique Grootveld, jouw huidcoach naar een betere huid

Specialisten van deze behandeling

MONIQUE GROOTVELD

Werken aan de huid is mijn levensdoel. Ik beloof niets dat ik niet kan waarmaken en ben pas tevreden wanneer ik resultaat heb geboekt.

nICOLIEN SMIT

Bij elke behandeling kijk ik wat goed is voor jou en voor jouw huid. Wat heeft jouw huid op dit moment het meest nodig en wat zijn jouw wensen.

tamara van dam

Je bent bij mij in vertrouwde en kundige handen. Bijscholing zorgt ervoor dat ik op de hoogte ben van de beste technieken en werkmethoden.

Jouw wensen zijn belangrijk, wij leveren kwaliteit en goed resultaat

Twijfel je of je de juiste behandeling kiest? Maak gerust deze afspraak, wij passen het desgewenst in overleg nog aan.

Is het jouw eerste afspraak bij ons? Vul dan het intakeformulier alvast voor ons in.

Heb je nog vragen?

Wij helpen je graag verder!

Monique Grootveld, Tamara van Dam, Nicolien Smit
Monique Grootveld, Tamara van Dam, Nicolien Smit