Fruitzuurpeeling 1
Fruitzuurpeeling 2

Fruitzuurpeeling

Gezichtsbehandeling met een chemische peeling op basis van alfa hydroxyzuren

Verbeter jouw huid met een fruitzuurpeeling

Een fruitzuurpeeling verfrist de huid en verbetert de huid van binnen uit. De fruitzuur behandeling is een complete gezichtsbehandeling van een uur.

De gezichtsbehandeling bestaat uit:

Huidanalyse

Reiniging

Fruitzuurpeeling

Bijpassend serum

Bijpassend masker

Oogverzorging

Afsluitende verzorging

Huid- en verzorgingsadvies

Fruitzuurpeeling gezichtsbehandeling

60 min | € 89

neem het intakeformulier ingevuld mee naar de behandeling

Twijfel je of je de juiste behandeling kiest? Maak gerust deze afspraak, wij passen het desgewenst in overleg nog aan.

fruitzuurpeeling bij schoonheidssalon mooi en zeker

Waarom een fruitzuurpeeling?

Er zijn verschillende soorten peelings, waarvan de fruitzuurpeeling (met alfa hydroxyzuren) de meest toegepaste is. De alfa-hydroxyzuren zijn natuurlijke organische zuren. Zo wordt er gebruik gemaakt van glycolzuur, appelzuur en citroenzuur (allemaal plantaardige fruitzuren) maar ook van melkzuur en salicylzuur. De combinatie van deze zuren verbetert de afscheiding van de hoorndeeltjes in de huid en vermindert het risico op irritaties.

Glycolzuur

Glycolzuur is waarschijnlijk het meest bekende zuur om te gebruiken bij een peeling. Het heeft een fijne structuur waardoor het snel diep in de huid kan doordringen. Het zuur kan de aanmaak van collageen stimuleren en de huid intensief hydrateren. Deze peeling is daarom niet alleen geschikt voor mensen met beginnende huidveroudering, maar geschikt voor de vochtarme en gevoelige huid. Een glycolzuurbehandeling kan daarnaast de pigmentatie in de huid afbreken, waardoor pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en kleurverschil na acne kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Een fijne extra is dat deze peeling andere verzorgingsproducten effectiever op laat nemen

Melkzuur

Melkzuur heeft een iets grovere structuur dan glycolzuur en dringt daarom langzamer en minder diep in de huid. Dit ingrediënt dringt niet dieper dan de basaal cellaag en maakt het daarom geschikter voor de gevoelige en donkere huiden. Melkzuur heeft ook meer blekende voordelen dan glycolzuur, waardoor het geschikt is voor zonschade, melasma, en pigmentvlekken.

Salicylzuur

Salicyzuur heeft een unieke eigenschap dat het ontstekingsremmend werkt. Het is in staat om de talgblokkade in de follikel op te lossen en houdt poriën langdurig schoon. Dit zuur is daarom uitermate geschikt voor klanten die last hebben van acne, maar ook klanten die een vette huid hebben en gevoelig zijn voor acne kunnen baat hebben bij deze peeling. De molenculenstructuur van salicyzuur is vrij groot in vergelijking tot andere peelings, dus het kan niet heel diep in de huid trekken. Dit zuur is daarom niet efficiënt in het behandeling van bindweefselschade, bijvoorbeeld acnelittekens. De vervelling van deze peeling duurt niet lang en het heeft weinig risico op complicaties.

Behandeling

De schoonheidsspecialiste zal de samenstelling bepalen aan de hand van de wensen van de klant. Bij het aanbrengen van de peeling kan de huid licht prikkelen of gaan jeuken. Vaak is dit het proces dat de dode huidcellen worden losgemaakt.

Na de behandeling kan de huid rood worden. Ook kan het aanvoelen alsof de huid licht verbrand is. De klant moet dan een aantal dagen geen water op de behandelde gebieden gebruiken. Twee tot drie dagen na de peeling treedt de vervelling op. Belangrijk is dat de klant direct contact met de zon enkele weken vermijdt. De huid is dan extra gevoelig voor de zon én pigmentvorming.

Het gebruik van een dagelijkse SPF wordt geadviseerd.

Eenmalige behandeling of kuurverband

Een eenmalige behandeling met de fruitzuren is zeker mogelijk. Het is een behandeling om effectief dode huidcellen te verwijderen en tegelijkertijd de huid een boost te geven door de hoge concentratie voedingsstoffen. De huid voelt glad en zacht aan met een egale teint.

Maar wanneer je echt verbetering wilt zien bij huidproblemen, is het noodzakelijk om meerdere behandelingen in een kuurverband toe te passen.

Voorwaarden fruitzuurpeeling

Het is een voorwaarde dat de huid in een gezonde conditie is om de fruitzuurpeeling te ondergaan. Wanneer dit niet zo is, zullen wij een andere behandeling adviseren. Overleg wanneer je medicatie gebruikt. De huid moet voldoende hersteld zijn van harsen of andere peelings. Heb je cosmetische behandelingen ondergaan, is ook eerst een hersteltijd nodig.

Na een peeling dient de huid goed beschermd te worden met een UV filter. Toch kan deze biopeeling behandeling ook in zomer gedaan worden, in tegenstelling tot vele andere intensieve peelings. Voorwaarde is wel om een zonnecrème te gebruiken. Na 14 dagen kun je een zonnebad of zonnebank nemen.

Thuisverzorging

Enkele dagen na de fruitzuurpeeling kan de huid licht gaan schilferen. Bij zeer droge huidtypen is een gezichtsolie aan te raden voor thuisgebruik. Uiteraard kun je de gezichtsolie bij ons aanschaffen. Voor intensievere resultaten je thuis een bij het huidtype passend serum.

Je dient dagelijks een SPF -50 bescherming te gebruiken.

Niet tijdens zwangerschap, borstvoeding of in de zomer

Bij zwangerschap wordt de fruitzuurpeeling afgeraden omdat de huid door hormoonschommelingen onvoorspelbaar kan reageren.

In de zomer wordt in principe de fruitzuurpeeling ook afgeraden, tenzij je gewend bent om dagelijks SPF50 te smeren.

Producten van Dermalogica

natuurlijke en huidvriendelijke ingrediënten

optimale hydratatie zonder de huid af te sluiten

hoogwaardige technologieën

geschikt voor zowel mannen als vrouwen én de donkere huid

Specialisten in fruitzuurpeeling

De specialisten

Monique

Werken aan de huid is mijn levensdoel, ik beloof niets dat ik niet kan waarmaken en ik ben pas tevreden als ik bij klanten resultaat heb geboekt! Ik hoop graag iets voor je te kunnen betekenen.

Nicolien

Bij elke behandeling kijk ik wat goed is voor jouw huid en wat deze op dat moment nodig heeft, afhankelijk van jouw wensen. Dat kan iedere keer anders zijn.

Monique Grootveld werkzaam bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort

Monique Grootveld

Fruitzuurpeeling 3

Nicolien Smit

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar boven