shiatsu gezichtsmassage bij schoonheidssalon Mooi en Zeker, sakura, japan
Gezichtsverzorging in de lente

De lente komt eraan! De blaadjes groeien aan de bomen, de vogeltjes fluiten volop. We gaan met een lach weer naar buiten.

Onze huid verandert van conditie. Hij zal minder droog aanvoelen. Terwijl we meer naar buiten gaan? Jazeker. De droge warmte van centrale verwarming en de koude schrale wind zijn een aanslag op de huid waardoor hij droog en schraal kan aanvoelen. Maar dat is nu verleden tijd, jippie!

Nu de lente er is verdwijnt het effect van de droge warmte of kou. Maar er ligt nieuw gevaar op de loer. De zon met haar steeds in kracht toenemende stralen is een groot gevaar voor onze huid! Buiten dat dit huidkanker kan veroorzaken, veroorzaken de UV stralen vroegtijdige veroudering van de huid. En wie wil nou een rimpelige oude huid? Pigmentgevoelige huidjes moeten nu ook oppassen. Pigmentvlekken worden donkerder wanneer je deze niet beschermd.

De gezichtsverzorging in de lente verdient nu extra aandacht. Gebruik een dagcrème met een UV bescherming maar nog beter: gebruik in plaats van dagcrème een speciale gezichtszonnecrème met SPF40. Deze voelt niet dik aan en wordt snel door de huid opgenomen. Voor de consequente volhouders onder ons, die smeren zich een paar keer per dag in met zonnecrème. Gewoon een tubetje in je handtas doen. En zit je dan op het terras in het zonnetje, heb je snel je zonnecrème bij de hand.

Wanneer je in de winter hydraterende reinigingsmelk en dagcrème gebruikte, dan kan dat richting de zomer veel te vol voor je gezicht zijn. Je merkt dit wanneer je huid vetter aanvoelt. In dat geval stap je over op een minder hydraterende lijn.

Voordeel van de zonnige dagen is dat je huid vitamine D aanmaakt. Je lichaam maakt alleen vitamine D aan tussen 11:00 – 15:00 uur in de lente/zomer (apr-sep). Dan bereikt er genoeg UV-B straling Nederland. Tijdens deze uren is de kans op verbranden wel veel hoger. Zeker als je een zongevoelige huid hebt.

Vitamine D kun je ook binnenkrijgen door het eten van vette vis (makreel, paling, zalm) of in margarine, boter waar dat aan is toegevoegd.

Samen met calcium zorgt vitamine D voor sterke botten. Het beperkt botverlies en verkleint de kans op botbreuken. Ook beïnvloed vitamine D de spierfunctie en een beter evenwichtsgevoel. Het werkt ontstekingsremmend en werkt preventief tegen kanker en depressiviteit. Voldoende vitamine D zorgt ook voor een goede weerstand.

Naast vitamine D aanmaak, zorgt de zon voor een glimlach op je gezicht. De lente geeft dan ook vaak aanleiding om er fris uit te zien met frisse vrolijke kleuren. De make-up die je draagt mag lichter en vrolijker.

Geniet van de zon en de lente!

Tamara van Dam
Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort

Recente Artikelen

Oxygenetics een huidherstellende foundation
Oxygenetics, een huidherstellende foundation
zwangerschap en de huid door schoonheidssalon mooi en zeker
Zwangerschap en de huid
tieners en de huid door schoonheidssalon mooi en zeker
Tieners en de huid

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar top