Het effect van luchtvervuiling op de huid 1
Het effect van luchtvervuiling op de huid 2
Het effect van luchtvervuiling op de huid 3
Het effect van luchtvervuiling op de huid

Recente studies hebben uitgewezen wat al lang vermoeden was, de luchtvervuiling versnelt niet alleen het verouderingsproces van de huid, het is nu ook in verband gebracht met huidkanker.

Luchtvervuiling zit overal

Waar je woont is daarbij niet van belang, de luchtvervuiling zit overal. Vervuilende giftige stofjes komen in de huidporiën en veroorzaken roodheid, dehydratatie en verminderen uiteindelijk de veerkracht en stevigheid van de huid.

Gelukkig is hier wel wat aan te doen! Je kunt zelf het effect van de luchtvervuiling verminderen door een goede huidverzorging en goede voeding.

Stap 1: Huidverzorging op een goede manier.

Kies allereerst een goede huidreiniger die bij je huid past. Let daarbij op dat er in de reiniger geen huidonvriendelijke stofjes zitten want dan heeft het nog geen zin. Kom je hier niet uit? Bezoek dan een schoonheidsspecialist voor een huidanalyse en productadvies. Mooi en Zeker heeft hiervoor een speciaal gratis intakegesprek.

Wanneer je de juiste reiniger hebt gevonden, doe dit dan zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Vervolg na de reiniging met een exfoliatie (een milde variant die dagelijks te gebruiken is). Breng daarna een beschermende dagcrème of voedende nachtcrème aan. Kies daarbij een crème met anti-oxidanten om de vrije radicalen in je huid op te ruimen.

Stap 2: Bestrijdt de vrije radicalen.

De vrije radicalen kun je bestrijden op de huid door een huidverzorgingsproduct te kiezen met vitaminen E en C erin. Let hierbij op dat deze in voldoende mate in het product aanwezig zijn. Je kunt dit checken of het ingrediënt bij de eerste helft van de ingrediënten genoemd wordt. Laat je hier desnoods informeren bij een goede schoonheidsspecialist.

Voor inwendige bestrijding zorg je ervoor dat je voldoende anti-oxidanten binnenkrijgt d.m.v. de juiste voeding. Zie voor voldoende anti-oxidanten in voeding.

Recente Artikelen

Oxygenetics een huidherstellende foundation
Oxygenetics, een huidherstellende foundation
Het effect van luchtvervuiling op de huid 3
Zwangerschap en de huid
Het effect van luchtvervuiling op de huid 3
Tieners en de huid

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar boven