Een droge huid voelt ruw aan als je erover heen wrijft. Er kunnen schilfertjes op de huid zitten en wanneer je de bovenste huidlaag wat lichtjes terugduwt, zie je droogterimpeltjes verschijnen.

Een droge huid voelt trekkerig aan. Vooral vlak na het douchen. Vaak neemt dit gevoel af wanneer men een vette rijke crème aanbrengt. Echter de meeste rijke vette crèmes bevatten goedkope aardoliën die de huid afsluiten. Het probleem intern lost het niet op. De oorzaak wordt niet minder. Wel blijf je deze crèmes smeren omdat je niet zonder kunt.

Een droge huid duidt op een tekort van vocht maar vaak is er ook een tekort aan lipiden (vetten). De huid is geheel uit balans en vaak ook geïrriteerd. De natuurlijke barrière (beschermlaag van de huid) is aangetast. Crèmes kunnen irriteren en de huid kan overgevoelig worden voor cosmetica.

Wat kun je doen?

Gebruik de juiste hydraterende producten.

Welke behandelingen zijn geschikt:

Producten kopen

Bij jouw gezichtsbehandeling zullen wij jou adviseren over het productgebruik. Het is ook mogelijk om een online productadvies aan te vragen via deze link.

Online productadvies aanvragen

Team Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort

Mooi en zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort

Je bent bij ons in vertrouwde en kundige handen. Wij doen continue aan bijscholing om op de hoogte te zijn van de beste technieken en werkmethoden en leren het vak van gerenommeerde topspecialisten. Bij Mooi en Zeker zit je goed. Wij zorgen ervoor dat je tevreden zult zijn met het resultaat.

Lees verder

oxygenetix-logo-wit-1
dermalogica-logo-wit-250x30
spa-salonnepro
lycon-wit-klein-2
misencil-logo-300x73-250x61