Een gevoelige huid laat zich vaak zien als een rode geïrriteerde huid die weinig kan verdragen. Vaak jeukt deze huid en soms is deze schilferig.

Het kan zijn dat de huid niet in balans is door een tekort aan water of lipiden (zie ook droge huid).

Mensen met couperose (rode adertjes in het gezicht, rode appelwangen, neus en kin) hebben ook een gevoelige en dunne huid. Adertjes kunnen weggehaald worden door middel van coagulatie. Het flasheffect kan men voorkomen door allerlei aanpassingen te doen in voeding en leefstijl.

Allergie (contactallergie) kan ook een gevoelige en reactieve huid veroorzaken. Vaak is een gevoelige huid ook genetisch bepaald. Dit kan men achterhalen door een trucje.

Rosacea is een huidaandoening waarbij de huid rood en ontstoken is. Er zijn aanpassingen in voeding en leefwijze die de uitbarstingen kunnen verminderen.

Verzorging thuis

Less is more. Geen enkel product gebruiken zorgt niet voor verbetering. Een enkel product die qua intensiteit kan worden opgebouwd is het devies. Laat je hierbij goed door ons adviseren.

Welke behandelingen zijn geschikt:

Producten kopen

Bij jouw gezichtsbehandeling zullen wij jou adviseren over het productgebruik. Het is ook mogelijk om een online productadvies aan te vragen via deze link.

Online productadvies aanvragen

Team Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort

Mooi en zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort

Je bent bij ons in vertrouwde en kundige handen. Wij doen continue aan bijscholing om op de hoogte te zijn van de beste technieken en werkmethoden en leren het vak van gerenommeerde topspecialisten. Bij Mooi en Zeker zit je goed. Wij zorgen ervoor dat je tevreden zult zijn met het resultaat.

Lees verder

oxygenetix-logo-wit-1
dermalogica-logo-wit-250x30
spa-salonnepro
lycon-wit-klein-2
misencil-logo-300x73-250x61