Couperose 1
Couperose 2

Couperose

Couperose

Couperose is een plaatselijke roodheid in het gezicht (meestal neus, kin en wangen) dat wordt veroorzaakt door een netwerk van veel oppervlakkige adertjes. De aandoening komt meestal voor bij mensen met een gevoelige en droge huid en kan erfelijk zijn. Bij sterk wisselende temperaturen zie je de roodheid het ergst. Wanneer couperose bestaat uit oppervlakkige adertjes, dan is dit heel eenvoudig te behandelen door middel van coagulatie. Met warmte lossen de eiwitten in het bloed en de vaatwand op, met als gevolg dat het bloed stolt en de vaatjes verdwijnen. Het resultaat is na één tot drie behandelingen zichtbaar en blijvend. Wel kunnen gesprongen adertjes opkomen op andere, niet behandelde plaatsen.

Wat kun je zelf doen?

Probeer grote temperatuurverschillen te voorkomen. Verzorg en hydrateer de huid goed. Gebruik geen agressieve reinigingsproducten. Pas eventueel je leefwijze aan. Tijdens de behandeling bij Mooi en Zeker, komt dit uitgebreid aan bod.

Verzorging thuis/producten

Bescherm de huid goed tegen de zon en gebruik hydraterende producten. Er bestaan producten die de roodheid in de huid kunnen verminderen.

coagulatie van de huid bij schoonheidssalon mooi en zeker

Welke behandelingen zijn geschikt:

Zen sensation

Een fijne ontspannende behandeling waarbij milde producten worden gebruikt.

Intensive Moisture

In deze gezichtsbehandeling wordt de nadruk gelegd op het hydrateren van de huid.

Coagulatie

Met coagulatie worden de adertjes in het gezicht gestold. Vervolgens voert de huid deze af.

Specialisten in het behandelen van couperose

De specialisten

Tamara

Bij mij kun je terecht voor het coaguleren van de haarvaatjes. Het resultaat is verbluffend en houd lang aan. Ook geschikt voor het verwijderen van spinnaevi (een rode kluwe van haarvaatjes bij elkaar).

Nicolien

Bij elke behandeling kijk ik wat goed is voor jouw huid en wat deze op dat moment nodig heeft, afhankelijk van jouw wensen. Dat kan iedere keer anders zijn.

Tamara van Dam, schoonheidsspecialiste bij schoonheidssalon Mooi en Zeker

Tamara van Dam

Couperose 3

Nicolien Smit

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar boven