gerstekorrels behandelen in Amersfoort

Gerstekorrels in je gezicht, op je wangen, rondom of op je ogen?

Gerstekorreltjes zijn witte harde bobbeltjes die je niet zomaar zelf kunt uitknijpen zonder schade aan de huid te veroorzaken. Meestal zitten deze korreltjes in je gezicht op je wangen, rondom je ogen of op de oogleden. Gerstekorrels, ook wel milia’s genoemd, zijn witgele ingekapselde talgbultjes in de huid gevuld met keratine. Ze kunnen op alle leeftijden voorkomen. De harde bobbeltjes liggen onderhuids onder de opperhuid (de bovenste huidlaag).

Oorzaak van gerstekorrels

Gerstekorrels ontstaan zodra de poriën geblokkeerd raken. De taaie hoornlaag blokkeert het talg en daardoor kan het talg niet goed afgevoerd worden. Daarom zie je gerstekorrels dan ook vaak bij een vochtarme (droge) huid. Ze kunnen spontaan opkomen en spontaan weer verdwijnen. Helaas niet bij iedereen, soms wordt de gerstekorrel groter of neemt het aantal toe. Wanneer er een etterig kopje en evt. roodheid en zwelling bij komt, is de gerstekorrel ontstoken.

Wat kun je doen om de gerstekorrels te voorkomen?

Vermijdt make-up en huidverzorgingsproducten die ingrediënten bevatten die de huid afsluiten zoals minerale olie en lanoline. Deze ingrediënten komen in heel veel cosmetica producten voor. Laat je door de schoonheidsspecialist adviseren over het juiste product.

Gerstekorrels laten verwijderen

Het is verstandig de gerstekorrels door de schoonheidsspecialist te laten verwijderen. Zelf uitdrukken van milia’s lukt meestal niet en kan lelijke vlekjes en littekens achterlaten. Op de ogen is zelfs heel lastig. De schoonheidsspecialist gebruikt een steriel naaldje en maakt een klein sneetje in de opperhuid die je haast niet voelt. Wacht niet te lang met het laten weghalen, want gerstekorrels die al langere tijd bestaan zijn taaier en moeilijker te verwijderen.

Verzorging thuis

Wanneer je de korrels door een specialist hebt laten verwijderen, kunnen ze al gauw weer terugkomen wanneer je thuis niet de juiste verzorgingsproducten gebruikt. Hydratatie van de huid voorkomt gerstekorrels. Gebruik dus een goede hydraterende crème of serum die huidvriendelijk is. Verder: voldoende water drinken en een voedingssupplement met omega 3. Tot slot regelmatig de huid ontdoen van dode huidcellen door middel van een peeling. Doe je een peeling thuis dan is deze vrij mild. Het is natuurlijk ook mogelijk om eens in de zoveel tijd een goede fruitzuurpeeling te doen in de schoonheidssalon. Zo nu en dan hydraterende gezichtsbehandelingen zijn ook aan te raden.

Welke behandelingen zijn geschikt:

Oxygenetics bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort
Dermalogica bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort
SPA producten bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort
Lycon waxing bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort
Misencil wimperextensions bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort