Grove poriën 1
Grove poriën 2

Grove poriën

Hoe herken je grove poriën?

Poriën zijn gaatjes (openingen) in de huid waar talg uit komt. Wanneer deze gaatjes verstopt raken met talg, hoopt dit zich op en kan de

porie groter worden. Het kan ook zijn dat het al genetisch is bepaald dat je grote poriën hebt. Bij veroudering zie je ook vaak dat de poriën groter worden door verslapping van de huid.

Oorzaak van grove poriën

Wanneer je van nature geen grove poriën hebt, kunnen deze ontstaan doordat talg zich ophoopt in de porie. Het kan zijn dat je meer talg

aanmaakt door invloed van hormonen of door stress. Het is dus belangrijk om het talg steeds te verwijderen. Dit kan in een gezichtsbehandeling bij Mooi en Zeker maar ook door thuis gedisciplineerd te reinigen.

Wat kun je doen om de grove poriën te voorkomen?

Vermijdt make-up en huidverzorgingsproducten die ingrediënten bevatten die de huid afsluiten zoals minerale olie en lanoline.

Deze ingrediënten komen in heel veel cosmetica producten voor. Reinig iedere ochtend en avond met een geschikt reinigingsproduct. Doe regelmatig een peeling thuis of in de salon. Laat je door de schoonheidsspecialist adviseren over het juiste product.

Grove poriën laten verwijderen

Allereerst zullen de poriën goed schoongemaakt moeten worden in een behandeling met dieptereiniging. In deze behandeling zit eveneens een goede peeling. Vervolgens kun je de poriën verkleinen door een biopeeling, pro power peel en microneedling toe te passen. In het allerergste geval kan ook coagulatie worden toegepast.

Verzorging thuis/producten

Reinigen en exfoliëren (peelen) is het devies. Gebruik daarnaast een crème op lotionbasis. Om te voorkomen dat de huid teveel talg aanmaakt kan nog een speciale olie gebruikt gaan worden. Kom gerust bij ons langs voor advies.

Grove poriën 3

Welke behandelingen zijn geschikt:

Biopeeling

Een peeling die dode huidcellen losmaakt en verwijderd op basis van kruiden en algextracten.

Power Cleanse

Een intensief reinigende behandeling voor wanneer je meerdere onzuiverheden hebt.

Pro Power Peel

Een intensieve chemische peeling van Dermalogica. Niet mogelijk in de periode mei t/m augustus.

Microneedling

Een behandeling met micronaaldjes kunnen de poriën aanzienlijk laten verfijnen.

Specialisten in het behandelen van grove poriën

De specialisten

Tamara

Je bent bij mij in vertrouwde en kundige handen. Nog steeds doe ik aan bijscholing om op de hoogte te zijn van de beste technieken en werkmethoden en leer het vak van gerenommeerde topspecialisten.

Nicolien

Bij elke behandeling kijk ik wat goed is voor jouw huid en wat deze op dat moment nodig heeft, afhankelijk van jouw wensen. Dat kan iedere keer anders zijn.

Tamara van Dam, schoonheidsspecialiste bij schoonheidssalon Mooi en Zeker

Tamara van Dam

Grove poriën 4

Nicolien Smit

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar boven