Grove poriën?

Poriën zijn gaatjes (openingen) in de huid waar talg uit komt. Wanneer deze gaatjes verstopt raken met talg, hoopt dit zich op en kan de porie groter worden. Het kan ook zijn dat het al genetisch is bepaald dat je grote poriën hebt. Bij veroudering zie je ook vaak dat de poriën groter worden door verslapping van de huid.

Oorzaak van grove poriën

Wanneer je van nature geen grove poriën hebt, kunnen deze ontstaan doordat talg zich ophoopt in de porie. Het kan zijn dat je meer talg aanmaakt door invloed van hormonen of door stress. Het is dus belangrijk om het talg steeds te verwijderen. Dit kan in een gezichtsbehandeling bij Mooi en Zeker maar ook door thuis gedisciplineerd te reinigen.

Wat kun je doen om grove poriën te voorkomen?

Vermijdt make-up en huidverzorgingsproducten die ingrediënten bevatten die de huid afsluiten zoals minerale olie en lanoline. Deze ingrediënten komen in heel veel cosmetica producten voor. Reinig iedere ochtend en avond met een geschikt reinigingsproduct. Doe regelmatig een peeling thuis of in de salon. Laat je door de schoonheidsspecialist adviseren over het juiste product.

Grove poriën laten verwijderen

Allereerst zullen de poriën goed schoongemaakt moeten worden in een behandeling met dieptereiniging. In deze behandeling zit eveneens een goede peeling. Vervolgens kun je de poriën verkleinen door een biopeeling, pro power peel en microneedling toe te passen. In het allerergste geval kan ook coagulatie worden toegepast.

Verzorging thuis

Reinigen en exfoliëren (peelen) is het devies. Gebruik daarnaast een crème op lotionbasis. Om te voorkomen dat de huid teveel talg aanmaakt kan nog een speciale olie gebruikt gaan worden. Kom gerust langs voor advies.

Welke behandelingen zijn geschikt:

Producten kopen

Bij jouw gezichtsbehandeling zullen wij jou adviseren over het productgebruik. Het is ook mogelijk om een online productadvies aan te vragen via deze link.

Online productadvies aanvragen

Team Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort

Mooi en zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort

Je bent bij ons in vertrouwde en kundige handen. Wij doen continue aan bijscholing om op de hoogte te zijn van de beste technieken en werkmethoden en leren het vak van gerenommeerde topspecialisten. Bij Mooi en Zeker zit je goed. Wij zorgen ervoor dat je tevreden zult zijn met het resultaat.

Lees verder

oxygenetix-logo-wit-1
dermalogica-logo-wit-250x30
spa-salonnepro
lycon-wit-klein-2
misencil-logo-300x73-250x61