Heb jij last van heel veel mee-eters in je gezicht dan kan dit erg onsierlijk zijn. Ook loop je de kans dat een mee-eter zodanig groot wordt dat een porie blijvend een gat wordt wanneer je de mee-eter weghaalt. Het kan ook zijn dat acné de onderliggende oorzaak is. De huid maakt in ieder geval veel te veel talg aan.

Oorzaak van mee-eters

De huid maakt te veel talg aan, dit kan zijn onder invloed van hormonen zoals testosteron (het mannelijke hormoon) of stresshormonen (cortisol). Mee-eters kunnen ook gaan ontsteken en rood opzwellen met pus. Een droge huid met een tekort aan vetzuren kan ook een oorzaak zijn voor de overmatige talgaanmaak.

Wat kun je doen om grove poriën te voorkomen?

Vermijdt make-up en huidverzorgingsproducten die ingrediënten bevatten die de huid afsluiten zoals minerale olie en lanoline. Deze ingrediënten komen in heel veel cosmetica producten voor. Reinig iedere ochtend en avond met een geschikt reinigingsproduct. Doe regelmatig een peeling thuis of in de salon. Laat je door de schoonheidsspecialist adviseren over het juiste product. Het is dus belangrijk om het talg steeds te verwijderen. Dit kan in een gezichtsbehandeling bij Mooi en Zeker maar ook door thuis gedisciplineerd te reinigen.

Mee-eters laten verwijderen

Allereerst zullen de poriën goed schoongemaakt moeten worden in een behandeling met dieptereiniging. In deze behandeling zit eveneens een goede peeling.

Verzorging thuis

Reinigen en exfoliëren (peelen) is het devies. Gebruik daarnaast een crème op lotionbasis. Om te voorkomen dat de huid te veel talg aanmaakt kan nog een speciale olie gebruikt gaan worden. Kom gerust langs voor advies.

Welke behandelingen zijn geschikt:

Producten kopen

Bij jouw gezichtsbehandeling zullen wij jou adviseren over het productgebruik. Het is ook mogelijk om een online productadvies aan te vragen via deze link.

Online productadvies aanvragen

Team Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort

Mooi en zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort

Je bent bij ons in vertrouwde en kundige handen. Wij doen continue aan bijscholing om op de hoogte te zijn van de beste technieken en werkmethoden en leren het vak van gerenommeerde topspecialisten. Bij Mooi en Zeker zit je goed. Wij zorgen ervoor dat je tevreden zult zijn met het resultaat.

Lees verder

oxygenetix-logo-wit-1
dermalogica-logo-wit-250x30
spa-salonnepro
lycon-wit-klein-2
misencil-logo-300x73-250x61