Overbeharing gezicht 1
Overbeharing gezicht 2

Overbeharing gezicht

Overbeharing in het gezicht

Veel vrouwen kunnen last hebben van overbeharing in het gezicht. Dit kunnen donshaartjes zijn maar ook een mannelijke baardgroei (hirsutisme) komt voor. Wanneer vrouwen in het verleden anorexia hebben gehad, zie je ook vaak dat de mannelijke hormonen de overhand hebben gekregen en kan baardgroei tot resultaat hebben.

Tegenwoordig wordt er veel gelaserd om definitieve ontharing te bereiken. Echter witte haren en donshaartjes zijn niet weg te krijgen met IPL of laserbehandelingen. Ook is dit niet mogelijk bij een donkere huid. Zelf zou ik je niet aanraden om in het gezicht dergelijke intensieve risicovolle behandelingen te doen. Een betere methode die al meer dan 50 jaar succesvol is gebleken, is elektrische epilatie.

Wat kun je zelf doen?

In de meeste gevallen kun je de gezichtsbeharing (laten) waxen. Bij dikkere haren kun je scheren. Alleen bij scheren heb je het probleem dat er stoppels ontstaan en de huid kan gaan irriteren. Ook komen de haren heel snel terug waardoor je soms dagelijks moet scheren. Epileren kan ook een oplossing zijn maar is arbeidsintensief.

In de schoonheidssalon kun je ook definitief ontharen door middel van elektrische epilatie. Hier zijn wel meerdere behandelingen voor nodig en in sommige gevallen worden deze behandelingen vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Omdat wij gespecialiseerd zijn in elektrisch ontharen, kunnen wij facturen overleggen met daarop de voor vergoeding benodigde AGB code.

Verzorging thuis/producten

Zorg voor goede hydratatie van de huid zodat het verwijderen van de haren gemakkelijker gaat.

coagulatie van de huid bij schoonheidssalon mooi en zeker

Welke behandelingen zijn geschikt:

Waxen 

Met Lycon wax worden jouw haartjes gemakkelijk en op een zachte manier verwijderd. De haren blijven lang weg en groeien zachter terug.

Wenkbrauwen epileren

Wanneer het epileren van de wenkbrauwen voor jou niet makkelijk gaat, dan ben je bij ons aan het juiste adres om de wenkbrauwen te epileren in een hele mooie vorm die past bij jouw gezicht.

Elektrisch ontharen

Met coagulatie worden de haarzakjes vernietigd waardoor haren op een gegeven moment helemaal niet meer terug groeien.

Specialisten in het behandelen van overbeharing

De specialisten

Tamara

Bij mij kun je terecht voor het elektrisch ontharen. Eventueel kun je de declaraties indienen bij jouw zorgverzekeraar.

Nicolien

Bij elke behandeling kijk ik wat goed is voor jouw huid en wat deze op dat moment nodig heeft, afhankelijk van jouw wensen. Dat kan iedere keer anders zijn.

Tamara van Dam, schoonheidsspecialiste bij schoonheidssalon Mooi en Zeker

Tamara van Dam

Overbeharing gezicht 3

Nicolien Smit

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar boven