Overbeharing lichaam 1
Overbeharing lichaam 2

Overbeharing lichaam

Overbeharing op het lichaam

Wanneer je de beharing op je lichaam ontsierend vindt, kun je dit op verschillende manieren behandelen. Je kunt zelf aan de slag met een scheerapparaat of scheermesje maar dan heb je het nadeel dat de haartjes al vrij snel terug groeien. Je kunt daarbij last krijgen van stoppels of ingegroeide haren. Ook kan de huid geïrriteerd raken. Een andere en betere mogelijkheid is het laten waxen van de haren in de schoonheidssalon. Er moeten dan wel haartjes van minimaal 2 mm lang aanwezig zijn.

IPL en Laser ontharingsmethoden

Tegenwoordig wordt er ook veel gelaserd om definitieve ontharing te bereiken. Echter donshaartjes of blonde haartjes zijn moeilijk weg te krijgen met IPL of laserbehandelingen. Omdat IPL en Laser werkt met pigment is het ook niet mogelijk bij donkere huidskleuren. Ook raden wij aan om goed onderzoek te doen bij een gerenommeerd instituut om teleurstellingen te voorkomen. Sommige behandelingen zijn niet effectief gebleken en in een enkel geval is de huid verbrand geraakt door verkeerde instellingen te gebruiken.

Wat kun je zelf doen?

In de meeste gevallen kun je de beharing (laten) waxen. Bij dikkere haren kun je scheren. Alleen bij scheren heb je het probleem dat er stoppels ontstaan en de huid kan gaan irriteren. Ook komen de haren heel snel terug waardoor je soms dagelijks moet scheren. Epileren kan ook een oplossing zijn maar is arbeidsintensief.

In de schoonheidssalon kun je ook definitief ontharen door middel van elektrische epilatie. Hier zijn wel meerdere behandelingen voor nodig en in sommige gevallen worden deze behandelingen vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Omdat wij gespecialiseerd zijn in elektrisch ontharen, kunnen wij facturen overleggen met daarop de voor vergoeding benodigde AGB code.

Verzorging thuis/producten

Zorg voor goede hydratatie van de huid zodat het verwijderen van de haren gemakkelijker gaat.

overbeharing lichaam waxen oksels bij schoonheidssalon Mooi en Zeker

Welke behandelingen zijn geschikt:

Waxen 

Met Lycon wax worden jouw haartjes gemakkelijk en op een zachte manier verwijderd. De haren blijven lang weg en groeien zachter terug.

Wenkbrauwen epileren

Wanneer het epileren van de wenkbrauwen voor jou niet makkelijk gaat, dan ben je bij ons aan het juiste adres om de wenkbrauwen te epileren in een hele mooie vorm die past bij jouw gezicht.

Elektrisch ontharen

Met coagulatie worden de haarzakjes vernietigd waardoor haren op een gegeven moment helemaal niet meer terug groeien.

Specialisten in het behandelen van overbeharing

De specialisten

Tamara

Bij mij kun je terecht voor het elektrisch ontharen. Eventueel kun je de declaraties indienen bij jouw zorgverzekeraar.

Nicolien

Bij elke behandeling kijk ik wat goed is voor jouw huid en wat deze op dat moment nodig heeft, afhankelijk van jouw wensen. Dat kan iedere keer anders zijn.

Tamara van Dam, schoonheidsspecialiste bij schoonheidssalon Mooi en Zeker

Tamara van Dam

Overbeharing lichaam 3

Nicolien Smit

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar boven