Pigmentvlekken 1
Pigmentvlekken 2

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken in je gezicht kunnen behoorlijk ontsierend zijn. En vaak toont een vlekkerig gezicht ook ouder. Je hebt pigmentvlekken in allerlei soorten en maten. Soms liggen ze op de huid en soms is een pigmentvlek heel diep. De oorzaak is dat er te veel melanine wordt aangemaakt en er clusters van melanine cellen in de huid aanwezig zijn.

Wat kun je zelf doen tegen pigmentvlekken?

Voorkomen is beter dan genezen. Je kunt hiervoor de huid overdag beschermen met een zonnefactor. Hiermee voorkom je dat er te veel melanine wordt aangemaakt. Want de huid maakt deze melanine aan om de huidcel te beschermen tegen UV straling.

Het gebruik van de juiste producten kan je verder helpen om de verkleuring te verminderen. Het belangrijkste daarbij is dat de aanmaak van melanine wordt afgeremd. Je kunt dan het beste producten met vitamine C gebruiken.

Verder kun je met gezichtsbehandelingen specifiek werken op het verminderen van pigmentvlekken. Dermalogica heeft een speciale peeling ontwikkeld om de pigmentvlekken aan te pakken: de Pro Power Peel. Tenslotte kan ook thermolyse een methode zijn om voorgoed van pigmentvlekken af te raken. Voor elke behandeling geldt dat er geen garantie is dat het definitief verdwijnt. Je zult dan ook altijd een zonnefactor moeten dragen om het beste resultaat te bereiken.

Verzorging van pigmentvlekken

SPF product en producten met vitamine C. Dagelijks gebruik van Daily Microfoliant is al een eerste goede stap. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

moedervlek, pigmentvlek, steelwratjes behandelen bij schoonheidssalon mooi en zeker

Welke behandelingen zijn geschikt:

Coagulatie

Door middel van coagulatie (elektrolyse) wordt de huid gestold. De huidoneffenheid wordt een korstje en valt er na ongeveer 14 dagen van af.

Specialist in coagulatie

De specialist

Tamara

Je bent bij mij in vertrouwde en kundige handen. Nog steeds doe ik aan bijscholing om op de hoogte te zijn van de beste technieken en werkmethoden en leer het vak van gerenommeerde topspecialisten.

Tamara van Dam, schoonheidsspecialiste bij schoonheidssalon Mooi en Zeker

Tamara van Dam

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar boven