Steelwratjes kunnen behoorlijk ontsierlijk zijn. Ze komen vaak voor in de hals, de oksels of de liezen, maar kunnen ook in het gezicht of op andere plaatsen van het lichaam ontstaan. Vaak in de huidplooien en komt vaker voor bij mensen met overgewicht.

Steelwratjes worden ook fibromen genoemd en zijn goedaardige bindweefsel-aanhangsels van de huid. Fibromen zijn vaak huidkleurig of bruin van kleur en voelen zacht aan. Ze komen zowel alleen als in groepjes bij elkaar voor en zijn per stuk meestal slechts enkele millimeters groot, hoewel ze zelfs 2-3 cm kunnen worden. Fibromen zullen niet vanzelf verdwijnen en kunnen steeds groter worden. Wanneer ze in de weg zitten of als cosmetisch storend ervaren worden, kunnen ze veilig, snel en heel gemakkelijk verwijderd worden.

Hoe ontstaan steelwratjes

Het is vooralsnog onduidelijk hoe steelwratjes precies ontstaan, maar wrijving van de huid lijkt de belangrijkste oorzaak te zijn.  Fibromen zijn nooit kwaadaardig en ook niet pijnlijk. Ze kunnen wel klachten geven als ze opengehaald worden (bijvoorbeeld met scheren) of afgekneld worden.

Wat kun je zelf doen tegen steelwratjes?

Je kunt ze afbinden met een touwtje. Maar dat is lastig en je loopt dagen met een touwtje rond. Beter en sneller is de coagulatie behandeling.

Wanneer je vaak een ketting draagt, is het ook raadzaam om deze regelmatig te reinigen in een badje met Biotex handwas.

Gebruik zo min mogelijk parfum in de hals. Spray het liever in je haar of op de kleding.

Welke behandelingen zijn geschikt:

Oxygenetics bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort
Dermalogica bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort
SPA producten bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort
Lycon waxing bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort
Misencil wimperextensions bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort