Steelwratjes kunnen behoorlijk ontsierlijk zijn. Ze komen vaak voor in de hals, de oksels of de liezen, maar kunnen ook in het gezicht of op andere plaatsen van het lichaam ontstaan. Vaak in de huidplooien en komt vaker voor bij mensen met overgewicht.

Steelwratjes worden ook fibromen genoemd en zijn goedaardige bindweefsel-aanhangsels van de huid. Fibromen zijn vaak huidkleurig of bruin van kleur en voelen zacht aan. Ze komen zowel alleen als in groepjes bij elkaar voor en zijn per stuk meestal slechts enkele millimeters groot, hoewel ze zelfs 2-3 cm kunnen worden. Fibromen zullen niet vanzelf verdwijnen en kunnen steeds groter worden. Wanneer ze in de weg zitten of als cosmetisch storend ervaren worden, kunnen ze veilig, snel en heel gemakkelijk verwijderd worden.

Hoe ontstaan steelwratjes

Het is vooralsnog onduidelijk hoe steelwratjes precies ontstaan, maar wrijving van de huid lijkt de belangrijkste oorzaak te zijn.  Fibromen zijn nooit kwaadaardig en ook niet pijnlijk. Ze kunnen wel klachten geven als ze opengehaald worden (bijvoorbeeld met scheren) of afgekneld worden.

Wat kun je zelf doen tegen steelwratjes?

Je kunt ze afbinden met een touwtje. Maar dat is lastig en je loopt dagen met een touwtje rond. Beter en sneller is de coagulatie behandeling.

Wanneer je vaak een ketting draagt, is het ook raadzaam om deze regelmatig te reinigen in een badje met Biotex handwas.

Gebruik zo min mogelijk parfum in de hals. Spray het liever in je haar of op de kleding.

Welke behandelingen zijn geschikt:

Producten kopen

Bij jouw gezichtsbehandeling zullen wij jou adviseren over het productgebruik. Het is ook mogelijk om een online productadvies aan te vragen via deze link.

Online productadvies aanvragen

Team Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort

Mooi en zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort

Je bent bij ons in vertrouwde en kundige handen. Wij doen continue aan bijscholing om op de hoogte te zijn van de beste technieken en werkmethoden en leren het vak van gerenommeerde topspecialisten. Bij Mooi en Zeker zit je goed. Wij zorgen ervoor dat je tevreden zult zijn met het resultaat.

Lees verder

oxygenetix-logo-wit-1
dermalogica-logo-wit-250x30
spa-salonnepro
lycon-wit-klein-2
misencil-logo-300x73-250x61