gezichtsbehandeling bij schoonheidssalon Mooi en Zeker
Innerlijke schoonheid en zelfvertrouwen

Hoe ontstaat innerlijke schoonheid? Innerlijke schoonheid is een persoonlijke uitstraling van iemand. Diegene heeft vaak een grote dosis zelfvertrouwen. Heb je veel zelfvertrouwen dan straal je geluk en positiviteit uit. Gewoon omdat je jezelf ook gelukkiger voelt… door dit zelfvertrouwen!

Bij veel mensen is het zelfvertrouwen niet erg groot. De oorzaken hiervan zijn erg divers. Het zelfvertrouwen kan beschadigd zijn door een gebeurtenis als kind of door verschillende tegenslagen in het leven. Uiterlijke beschadigingen zorgen ook vaak voor een deuk in het zelfvertrouwen. Toch maakt het niet uit hoe je eruit ziet. Iemand met een uiterlijk probleem kan deze problemen verfraaien maar kan ook door zelfvertrouwen veranderen hoe mensen naar hem/haar kijken. De mensen kijken dan door het uiterlijke probleem heen.

Een andere oorzaak is angst. Angst is aan de ene kant een goede intuïtie omdat het voorkomt dat mensen sociaal buiten de boot vallen of onnodige risico’s nemen. Maar aan de andere kant is het beperkend en kan het je belemmeren in acties die nodig zijn om positieve veranderingen teweeg te brengen.

Besef dat iedereen onzeker is over iets. En vrijwel iedereen heeft last van een gebrek aan zelfvertrouwen.

Hoe kun je jouw zelfvertrouwen vergroten? Door met kleine stapjes de volgende dingen te integreren in jouw leven. Let wel, het is iets waar je je hele leven mee bezig kan zijn. Stel jezelf een aantal doelen en breek deze op in kleine stapjes. Bij elk behaald doel, beloon je jezelf.

Mogelijke doelen kunnen zijn:

 1. Verzorg jezelf goed. Een goede verzorging is al een goede start om je zekerder te laten voelen. Kleding, haren, make-up en een goede huidverzorging kunnen je bij dit doel helpen. Maar ook het goed hanteren van stress is goed voor jezelf zorgen. Het is van levensbelang voor iedereen om de batterij zo nu en dan volledig op te laden.
 2. Maak het huis schoon, ruim op en breng structuur aan. Zorg voor orde, ook in de financiën. Heb je te weinig geld om je doelen te bereiken, bekijk je uitgaven dan kritisch en kijk waar je op kunt besparen om de dingen te bekostigen waar je prioriteit aan wilt geven.
 3. Doe iets aan lichamelijke beweging of sport. Doordat je fitter bent, zit je beter in je vel en wordt jouw zelfvertrouwen vergroot.
 4. Maak een lijstje met dingen waar jij goed in bent. Wat zijn jouw unieke talenten waar je blij mee bent?
 5. Maak een lijstje met alle dingen waar jij dankbaar voor kunt zijn. Dankbaarheid en tevredenheid zijn geweldige manieren om je zelfvertrouwen te vergroten.
 6. Maak een lijstje met dingen die je hebt bereikt en waar je trots op kunt zijn.
 7. Maak een lijstje met een aantal belangrijke principes en hou jezelf hier voortaan aan.
 8. Glimlach iedere dag een paar keer, wanneer je je onzeker voelt of wanneer je ergens nieuw bent. Deze glimlach laat je vele malen zekerder voelen.
 9. Gedraag je vaker alsof je veel zelfvertrouwen hebt.
 10. Ga vooraan zitten bij die lezing.
 11. Geef altijd een stevige handdruk en kijk de ander hierbij in de ogen.
 12. Leer te luisteren naar mensen. Laat mensen uitpraten, wees geïnteresseerd, vraag door. Jij hoeft niet zoveel te praten, want mensen praten liever over zichzelf dan dat ze naar jou luisteren.
 13. Bereidt jezelf goed voor op ontmoetingen en gesprekken.
 14. Schrijf kopzorgen van je af. Zoek eventueel hulp hierbij. Een mooie manier om van je af te schrijven is het schrijfcafé, zie voor meer informatie de website: http://www.naarhartenlust.nl/.
 15. Wordt minder afhankelijk van de liefde en goedkeuring van anderen en hou van jezelf zoals je bent. Niet iedereen hoeft jou aardig te vinden. Besef daarentegen ook dat niet iedereen zijn liefde op dezelfde manier uit.
 16. Behandel jezelf met mededogen zoals je een goede vriend zou behandelen. Alle succesvolle mensen maken fouten. Dus jij ook.
 17. Wees niet bang voor jouw eigenaardigheden. Die heeft iedereen. Het maakt je tot wie jij bent. Je hoeft dit dus niet weg te drukken.
 18. Omring je met positieve mensen. Verdoe je tijd niet met mensen die zeuren.
 19. Vergaar meer kennis en vergroot je zelfvertrouwen (wikipedia, google, youtube).
 20. Zwak complimenten niet af en aanvaardt complimenten volledig.
 21. Heb een eigen mening en durf deze te uiten en er voor te gaan staan.
 22. Zoek uit waar en hoe jij anderen kunt helpen.
 23. Vraag om hulp als je iets niet weet of niet kunt. Vraag het aan de mensen waar je vertrouwen in hebt.

Recente Artikelen

Oxygenetics een huidherstellende foundation
Oxygenetics, een huidherstellende foundation
zwangerschap en de huid door schoonheidssalon mooi en zeker
Zwangerschap en de huid
tieners en de huid door schoonheidssalon mooi en zeker
Tieners en de huid

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar top