Microblading, Frequently Asked Questions 1
Microblading, Frequently Asked Questions 2
Microblading, Frequently Asked Questions 3
Microblading, Frequently Asked Questions

Hieronder volgen alle frequently asked questions (Microblading FAQ) over microblading, wat is microblading precies en mag iedereen dat doen?

Wat is microblading

Met een speciale techniek, overgewaaid vanuit Azië, worden er prachtige wenkbrauwhaartjes nauwkeurig getekend op de plaatsen waar je de wenkbrauwen wilt corrigeren of voller wilt maken. Dit ziet er natuurlijker uit dan de huidige permanente make-up (PMU) technieken, waarbij met schaduw wordt gewerkt en je misschien met zwarte donkere blok wenkbrauwen rondloopt. Deze getekende haartjes blijven vervolgens 1 tot 2 jaar goed zichtbaar, daarna vervagen de pigmenten. Het advies is om binnen een jaar het pigment bij te werken voor een langdurige houdbaarheid van de getekende wenkbrauwen. Doordat het semi-permanent is, is het mogelijk om de trend te volgen en tussentijds de vorm van de wenkbrauwen te veranderen.

Wat is het voordeel van microblading

Wanneer je elke dag jouw wenkbrauwen bijtekent met potlood of poeder, dan zal je weten dat dit nog wel eens gedoe geeft waardoor je soms halverwege de dag met halve of onderbroken wenkbrauwen rondloopt… Dit is allemaal niet meer nodig wanneer je de wenkbrauwen met semi-permanente make-up laat bijwerken. Je hebt er dan geen omkijken meer naar.

Wanneer je wenkbrauwen optisch wilt corrigeren, dan is dat ook mogelijk met microblading.

Wenkbrauwen zijn heel essentieel voor de uitdrukking van jouw gezicht en bepaalt het totaalplaatje van jouw uitstraling. Dus wil jij rondlopen met de mooiste en meest perfecte wenkbrauwen? Kom dan gerust eens langs.

Is het gevaarlijk?

Het gebruik van het mesje en de pigmenten is niet gevaarlijk. Er zijn wel een aantal contraindicaties zoals verfallergie, diabetes, zwangerschap of bij gebruik van sommige medicijnen. Wanneer u in behandeling bent bij een specialist dient er altijd een schriftelijke goedkeuring door de arts te worden verleend. Alvorens men een behandeling mag ondergaan, vindt er bij Mooi en Zeker altijd eerst een uitgebreide intake plaats.

Waar moet ik op letten als ik microblading wil?

Heeft de salon een GGD vergunning om microblading te mogen toepassen? Microblading is een huiddoorborende behandeling en behoort onder de richtlijnen voor tatoeages. Wordt er hygiënisch gewerkt? Heeft de specialist een diploma voor microblading? Worden er voor de microblading hoogwaardige pigmenten gebruikt? Vindt er vooraf een uitgebreide intake plaats? Wordt er voor de behandeling uitgebreid geadviseerd over de vorm en de kleur? Op al deze vragen kan Mooi en Zeker positief antwoord geven. Dus wil je zekerheid op al deze punten, dan ga je gewoon naar Mooi en Zeker.

Op welke leeftijd mag ik microblading ondergaan?

Vanaf 16 jaar mag je een microblading behandeling ondergaan zonder dat je hier toestemming voor hoeft te hebben.

Is het voor iedereen geschikt?

Nee, microblading is niet voor iedere huid geschikt. In dat geval zal ik je adviseren om een andere methode te kiezen, namelijk met de machine. Bij vettere huidtypen is microblading niet geschikt omdat het pigment uitloopt. Dunne haartjes worden daardoor brede haartjes en dat is niet mooi. Microblading wordt heel oppervlakkig gezet. Het risico bestaat dat het snel weer weg vaagt. Pigmenteren met de machine is daarom beter. Ook voorkom je littekenweefsel wanneer je te vaak microblading toepast of wanneer de specialist niet de juiste techniek hanteert en het pigment te diep zet.

Is het pijnlijk?

Met speciale mesjes bestaande uit naaldjes van chirurgisch staal worden er krasjes in de huid gemaakt. Het is niet pijnlijk maar wel gevoelig. De kundigheid van de specialist speelt ook mee of je pijn voelt. Vaak voelt het aan alsof er op de huid wordt gekrast. Na de behandeling voelt het als een schaafwond.

Maakt het uit welke pigmenten er worden gebruikt

Er wordt gewerkt met pigmenten die gebruikt worden voor medische tatoeages. Vrij van schadelijke chemicaliën, vrij van parabenen. De speciale ingrediënten zorgen ervoor dat het pigment sneller door de huid wordt opgenomen en vastgehouden.

Hoe lang blijft het zitten?

De pigmenten blijven 1 tot 2 jaar achter in de huid. Omdat het pigment niet voorbij de bovenste huidlaag wordt ingebracht, verdwijnt het pigment uiteindelijk doordat de huid zich steeds vernieuwd. De uiteindelijke houdbaarheid verschilt per persoon en is afhankelijk van jouw eigen huiddikte, de huidconditie en het goed opvolgen van de nazorg.

Wat als het pigment bij mij niet lang blijft zitten?

Wanneer jouw huid, door welke oorzaak ook, het pigment niet lang vasthoudt, dan is het beter om een andere methode te kiezen; permanente make-up met de machine te laten zetten.

Alopecia

Alopecia is een huidziekte waarbij je in perioden op sommige plekken gedeeltelijk of helemaal het haar verliest. Dit kan ook bij de wenkbrauwen zijn. Wanneer je door alopecia gedeeltelijk of helemaal geen wenkbrauwen meer hebt, dan is microblading ook een uitkomst. Doordat de haartjes getekend worden, zijn de wenkbrauwen niet van echt te onderscheiden.

Welke wenkbrauwkleur past bij mij

De wenkbrauwhaartjes die getekend worden, kunnen in jouw eigen haarkleur. Bij een lichte haarkleur kunnen ook iets donkere pigmenten worden gebruikt zodat de eigen wenkbrauwen meer zichtbaar worden. Er zijn heel veel kleuren mogelijk en de uiteindelijke kleur wordt eerst met jou afgestemd. Aan de hand van de ondertoon kleur in jouw huid wordt er een warm of koel pigment gekozen.

Welke vorm wenkbrauwen past bij mij

Elke vorm wenkbrauw is mogelijk maar niet alle vormen passen bij jouw gezichtsvorm en ogen. Hierover krijg je eerst advies en de wenkbrauwen worden eerst uitgetekend, zodat je ziet hoe het wordt en je jouw wensen kunt aangeven.

Wat mag wel en wat mag niet

Voor de behandeling plaats vindt ontvang je uitgebreide instructies die zorgen voor een verantwoord ondergaan van de behandeling en
herstel van de huid daarna.

Ik heb eerder een PMU gedaan, kan ik dan alsnog microblading doen?

Dat is zeker mogelijk. Een PMU blijft ongeveer 3 jaar houdbaar en wordt daarna steeds lichter. Over deze PMU kun je gewoon microblading toepassen en zal heel mooi worden. Ongeveer zes weken na een PMU kun je microbladen.

Waarom volgt er na de eerste behandeling ook een nabehandeling?

Na de eerste microblade behandeling zal de huid eerst moeten genezen. Na 3 dagen ontstaan er korstjes. Deze mag je er niet afkrabben omdat er dan risico is dat je het pigment ermee afkrabt. De huid onder het korstje moet eerst goed genezen zijn. Bij sommigen is dat na 3 weken, bij anderen kan dat ook 6 weken zijn. Daarna volgt er een nabehandeling. De haartjes worden doorlopen of overal het pigment goed is blijven zitten. Hier en daar wordt het pigment bijgewerkt en misschien nog een lichte correctie gedaan.

Na hoeveel tijd moet ik het weer bijwerken?

De wenkbrauwen kunnen worden bijgewerkt zodra het pigment lichter wordt. Dit kan na 1 jaar zijn maar ook na 2 jaar.

Recente Artikelen

Oxygenetics een huidherstellende foundation
Oxygenetics, een huidherstellende foundation
Microblading, Frequently Asked Questions 3
Zwangerschap en de huid
Microblading, Frequently Asked Questions 3
Tieners en de huid

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar boven