Microdermabrasie, wat is dat? 1
Microdermabrasie, wat is dat? 2
Microdermabrasie, wat is dat? 3
Microdermabrasie, wat is dat?

Een dieptereiniging van de huid.

Normaal gesproken vernieuwt onze huid zich iedere 30 dagen. Naarmate we ouder worden vertraagt dit proces en worden er minder snel nieuwe huidcellen aangemaakt. Door de huidveroudering kan er een doffe tint en fijne lijntjes ontstaan. De microdermabrasie behandeling zorgt voor een verbetering van de huidstructuur en huidconditie.

Slijpen van de huid

Microdermabrasie is in feite niets anders dan het ‘slijpen’ van de huid; er wordt een zeer dun laagje huid verwijderd waaronder een nieuwe, frisse huidlaag zich bevindt. Rimpeltjes, acne, oppervlakkige rimpels en pigmentverkleuringen kun je uitstekend behandelen door middel van microdermabrasie. Doordat de microdermabrasiebehandeling wordt gecombineerd met het insluizen van werkstoffen, bereik je het door jou gewenste resultaat.

Huidvernieuwing

Microdermabrasie zorgt voor het verwijderen van huidcellen, stimuleert de doorbloeding en daarbij de aanmaak van nieuwe cellen. De huid wordt opgefrist en zorgt daarnaast voor structuurverfijning. Na de behandeling kan de huid lichtelijk gevoelig en rood zijn. Afhankelijk van het gewenste resultaat is het aantal behandelingen te bepalen.

Aanpak huidproblemen

Microdermabrasie is een zeer goede methode voor het aanpakken van de volgende huidproblemen:

  • Pigmentvlekken
  • Futloze, droge huid
  • Verstopte poriën
  • Verslapte huid
  • Rokershuid
  • Ondiepe rimpels en fijne lijntjes in de huid
  • Acné littekens
  • Milia (gerstekorrels)
  • Striae en andere littekens
  • Vette huid en acné
  • Beschadigingen door de zon

Hoe werkt microdermabrasie?

De behandeling moet uitgevoerd worden op een gereinigde en gedesinfecteerde huid omdat eventuele aanwezigheid van vuil of bacteriën je huid kunnen beschadigen. Een microdermabrasieapparaat bestaat uit een compressortje waaruit kleine kristaldeeltjes op de huid worden gespoten. Je kunt dit vergelijken met zandstralen. Op deze manier wordt er een heel klein laagje huid afgeslepen. De mate van de stroom kristallen wordt gedoseerd door de instellingen op het apparaat aan te passen.

Het apparaat zuigt de verwijderde dode huidcellen op in een reservoir. Ook wordt de huid licht opgetild door het vacuüm waardoor het bindweefsel wordt gestimuleerd en daardoor ook aanmaak van het collageen.

Resultaat: een gladde, frisse huid

Na de behandeling

De behandeling is niet pijnlijk en voelt aan als een zandstraal en/of stofzuigertje op de huid. De huid is na de behandeling meestal alleen wat rood en soms wat gezwollen. Soms kunnen kleine schaafwondjes of rode strepen aanwezig zijn, dit hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. Na 24 uur is de meeste roodheid weg (het lijkt of u flink gesport heeft omdat de huid licht egaal rood is). Meestal gaat de huid na 2 dagen licht schilferen.

Direct na de behandeling dient u rustig aan te doen. Ga niet sporten en vermijd actieve activiteiten en warmte.

Verzorg de huid overdag en ’s nachts extra goed.

Omdat de huid na de behandeling een stuk dunner is geworden, is de huid gevoeliger met name voor de zon. Je dient de zon dan ook zoveel mogelijk te vermijden en als je naar buiten gaat een zonnefilter te dragen gedurende de eerste twee weken na de behandeling. Smeer niet zomaar een willekeurige zonnecrème, aangezien hier veel kwaliteitsverschil in zit en je een overgevoeligheidsreactie wilt vermijden. Het is dus verstandig om de zonnefactor via de salon te kopen.

Tot 3 dagen na de behandeling mogen er geen retinoiden, fruitzuren (AHA’s) of benzoylperoxide in het behandelde gebied gebruikt worden.

Microdermabrasie versus peeling

Een microdermabrasie behandeling is veilig voor alle huidtypen, terwijl een peeling niet bij alle huidtypen is aan te raden. Een chemische peeling werkt vaak van binnenuit naar buiten en zorgt net als microdermabrasie voor celvernieuwing en een verbeterde huidstructuur.

Een microdermabrasie zet de huidcellen aan het werk en zal veelal worden gegeven in combinatie met een werkstoffenserum en ultrasound om het beste resultaat te bereiken.

Bij bepaalde huidproblemen kan zelfs de microdermabrasie gecombineerd worden met een chemische peeling.

Langdurig effect van de microdermabrasie

Natuurlijk dien je zelf jouw huid thuis ook goed te verzorgen omdat anders het effect van de behandeling na enige tijd teniet wordt gedaan. Afhankelijk van welke huidverbetering je voor ogen hebt, worden de producten voor thuis geadviseerd. Veelal is het ook mogelijk om te beginnen met een starterskit (vaak goed voor één maand).

Afhankelijk van de reden voor toepassing van de microdermabrasie kan gekozen worden voor een oppervlakkige of middeldiepe tot diepe behandeling. Voor een optimaal resultaat adviseren wij u gemiddeld 5 tot 7 behandelingen te ondergaan met een tussenpoos van 3 tot 4 weken.

Recente Artikelen

Oxygenetics een huidherstellende foundation
Oxygenetics, een huidherstellende foundation
Microdermabrasie, wat is dat? 3
Zwangerschap en de huid
Microdermabrasie, wat is dat? 3
Tieners en de huid

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar boven