Gezichtsbehandeling met een fruitzuurpeeling van Spa

Een fruitzuurpeeling verfrist de huid en verbetert de huid van binnen uit. De fruitzuur behandeling is een complete gezichtsbehandeling van een uur.

Behandeling

1 uur | Fruitzuurpeeling | € 79

Download hier het intakeformulier en neem dit ingevuld mee naar de behandeling. Wil je de fruitzuurpeeling van Dermalogica? Ga dan naar de Pro Power Peel behandeling.

Boek deze behandeling online

Meer informatie over de fruitzuurpeeling

Er zijn verschillende soorten peelings, waarvan de fruitzuurpeeling (met alfa hydroxyzuren) de meest toegepaste is. De alfa-hydroxyzuren zijn natuurlijke organische zuren. Zo wordt er gebruik gemaakt van glycolzuur, appelzuur en citroenzuur (allemaal plantaardige fruitzuren) maar ook van melkzuur en salicylzuur. De combinatie van deze zuren verbetert de afscheiding van de hoorndeeltjes in de huid en vermindert het risico op irritaties.

Glycolzuur

Glycolzuur is waarschijnlijk het meest bekende zuur om te gebruiken bij een peeling. Het heeft een fijne structuur waardoor het snel diep in de huid kan doordringen. Het zuur kan de aanmaak van collageen stimuleren en de huid intensief hydrateren. Deze peeling is daarom niet alleen geschikt voor mensen met beginnende huidveroudering, maar geschikt voor de vochtarme en gevoelige huid. Een glycolzuurbehandeling kan daarnaast de pigmentatie in de huid afbreken, waardoor pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en kleurverschil na acne kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Een fijne extra is dat deze peeling andere verzorgingsproducten effectiever op laat nemen

Melkzuur

Melkzuur heeft een iets grovere structuur dan glycolzuur en dringt daarom langzamer en minder diep in de huid. Dit ingrediënt dringt niet dieper dan de basaal cellaag en maakt het daarom geschikter voor de gevoelige en donkere huiden. Melkzuur heeft ook meer blekende voordelen dan glycolzuur, waardoor het geschikt is voor zonschade, melasma, en pigmentvlekken.

Salicylzuur

Salicyzuur heeft een unieke eigenschap dat het ontstekingsremmend werkt. Het is in staat om de talgblokkade in de follikel op te lossen en houdt poriën langdurig schoon. Dit zuur is daarom uitermate geschikt voor klanten die last hebben van acne, maar ook klanten die een vette huid hebben en gevoelig zijn voor acne kunnen baat hebben bij deze peeling. De molenculenstructuur van salicyzuur is vrij groot in vergelijking tot andere peelings, dus het kan niet heel diep in de huid trekken. Dit zuur is daarom niet efficiënt in het behandeling van bindweefselschade, bijvoorbeeld acnelittekens. De vervelling van deze peeling duurt niet lang en het heeft weinig risico op complicaties.

De schoonheidsspecialiste zal de samenstelling bepalen aan de hand van de wensen van de klant. Bij het aanbrengen van de peeling kan de huid licht prikkelen of gaan jeuken. Vaak is dit het proces dat de dode huidcellen worden losgemaakt.

Na de behandeling kan de huid rood worden. Ook voelt het aan alsof de huid licht verbrand is. De klant moet dan een aantal dagen geen water op de behandelde gebieden gebruiken. Twee tot drie dagen na de peeling treedt de vervelling op. Belangrijk is dat de klant direct contact met de zon enkele weken vermijdt. De huid is dan extra gevoelig voor de zon én pigmentvorming.

Recensie(s)

Naar een bezoek aan Tamara kijk ik altijd uit. Even ik-tijd. Een uurtje ontspannen met rustige muziek en een gezellig praatje. Even helemaal ZEN.

– Ineke

Oxygenetics bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort
Dermalogica bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort
SPA producten bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort
Lycon waxing bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort
Misencil wimperextensions bij Mooi en Zeker, jouw schoonheidssalon in Amersfoort