Verzorgingsbehoefte op leeftijdscategorie 1
Verzorgingsbehoefte op leeftijdscategorie 2
Verzorgingsbehoefte op leeftijdscategorie 3
Verzorgingsbehoefte op leeftijdscategorie

0-12 jaar

Gebruik milde verzorgingsproducten. Zonder zeep. Zonder parfum. Zonder alcohol.

Blijf uit de zon en gebruik een fysische zonnefactor. Gebruik zonbeschermende kleding.

12-18 jaar

Zodra de huid onrustig gaat worden i.v.m. hormonen, kun je het gelaat gaan reinigen met een speciale milde gezichtsreiniging. Gebruik een aangepaste hydraterende lotion. LET OP gebruik geen crèmes voor de volwassen huid, ook geen uitdrogende crèmes/reinigers speciaal voor de vette huid.

Wanneer de huid te veel puistjes en mee-eters vertoont, ondersteun de verzorging dan met een of meer bezoekjes per jaar aan de schoonheidsspecialist voor een dieptereiniging van de huid, zodat toekomstige puistjes voorkomen kunnen worden. Eventueel kan een aangepaste verzorging geadviseerd worden.

Nooit zelf aan puistjes gaan pulken of uitknijpen. Ter voorkoming van littekens (kuiltjes zoals de littekens van waterpokken).

Ook hier geldt weer, geen zeep, parfum en alcohol.

Gebruik een zonnefactor bij blootstelling aan de zon. Liever uit de zon blijven.

18-25 jaar

Gebruik een milde reiniging en lichtgewicht hydraterende crèmes. Gebruik overdag een crème met een zonnefactor. Bij een onrustige huid kun je de verzorging ondersteunen met een of meer bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste. Zij kan eventueel een aangepaste verzorging adviseren.

Nog steeds: geen zeep, parfum en alcohol. Dit blijft het devies voor je hele leven…

Een basis huidverzorging bestaat nu uit een reiniger, toner, dagcrème, oogcrème en eventueel nachtcrème.

25-40 jaar

De huid heeft meer verzorging nodig. Investeer nu alvast in een goede verzorging. Deze verzorging zal het anti-age effect op een tien jaren termijn vergroten. Het effect zie je dus pas veel later. Doe je het niet dan is het onomkeerbaar en is er meer nodig om rimpels te vervagen of om verslapping tegen te gaan.

Blijf zoveel mogelijk uit de zon. De zon is de grootste veroorzaker van huidveroudering. Wil je toch een mooi bruin kleurtje? Dan zijn hier hulpmiddelen voor met self tan producten.

Wees zuinig met make-up. Slechte make-up (foundations), kunnen de huid verouderen. Gebruik make-up op basis van mineralen.

Zorg dat je leefstijl in balans is. Verkeerde voeding en stress kunnen zeer negatief uitwerken op de huidconditie.

Een basis huidverzorging bestaat nu uit een reiniging, toner, hoogwaardig serum, dagcrème, oogcrème en nachtcrème.

>40 jaar

Omdat het verouderingsproces steeds sneller gaat en hormonen (de overgang) een negatieve uitwerking gaan hebben op de huidconditie, is uitbreiding van de huidverzorging écht aan te raden. Bezoek de schoonheidsspecialist iedere zes weken voor een boost van de huid.

Vervolg verder de basis huidverzorging eventueel met meer anti-age gerichte producten.

De schoonheidsbehandelingen kun je intensiveren met huidverbeterende behandelingen zoals een biopeeling, microdermabrasie, microneedling en bindweefseltherapie.

> 50 jaar

Vanaf nu pluk jij de vruchten van alle jaren goede huidverzorging! Je zult verstelt staan hoeveel verschil in geschatte leeftijd het zal zijn ten opzichte van iemand die niets aan huidverzorging heeft gedaan. Iedereen zal je jonger schatten…. Jij voelt je goed in je vel, je voelt je zeker.

Recente Artikelen

Oxygenetics een huidherstellende foundation
Oxygenetics, een huidherstellende foundation
Verzorgingsbehoefte op leeftijdscategorie 3
Zwangerschap en de huid
Verzorgingsbehoefte op leeftijdscategorie 3
Tieners en de huid

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar boven