Waarom moet ik reinigen? 1
Waarom moet ik reinigen? 2
Waarom moet ik reinigen? 3
Waarom moet ik reinigen?

Om je huid gezond en in een goede conditie te houden is het van belang dat je je huid reinigt. Alleen op een schone huid kan je verzorging ook daadwerkelijk goed in de huid trekken. En kan je huid optimaal profiteren van de werkstoffen uit de crème Het voordeel van goed reinigen is ook dat je poriën fijner van structuur worden. Wanneer je niet reinigt kan vuil en talg zich ophopen in de huid en zorgen voor puistjes, mee-eters en pukkels.

Wanneer reinig ik mijn huid?

Het reinigen van de huid doe je twee keer per dag. In de ochtend als je opstaat en ’s nachts voor het slapen gaan. Ben je te moe als je naar bed gaat? Doe het dan na het avondeten voordat je op de bank voor de tv ploft.

In de nacht werkt jouw huid en komen er afvalstoffen vrij zoals zweet en talg. In de ochtend verwijder je de afvalstoffen en kan hierdoor de dagverzorging goed intrekken. Vanaf april gebruik je het beste een dagcrème met spf. Of je smeert over de dagcrème een zonnecrème.

Het is belangrijk om in de avond je gezicht te reinigen en te ontdoen van make up, talg, vuil, uitlaatgassen etcetera.

Ik adviseer je ook om na het sporten je huid te reinigen omdat je tijdens het sporten veel vocht en zweet verliest. Alleen met water afnemen reinigt onvoldoende. Een voordeel van sporten is dat de huid goed doorbloed is en de ingrediënten in een crème daardoor beter wordt opgenomen.

Waarmee reinig ik mijn huid?

Er zijn verschillende reinigingsproducten waarmee je je huid kan reinigen. Welk product het beste bij jou past is afhankelijk van je huidtype.

Zo kan je je huid reinigen met een:

  • Reinigingsmilk: Dit is een zacht product waarmee je ook goed make-up kan verwijderen en vaak ook je ogen mee kan schoonmaken let wel dat er speciale oog reinigers zijn die mascara en vooral waterproof mascara verwijderen op een zachte manier. Veel oogreinigers zijn best agressief en kunnen zelfs voor problemen zorgen. Vraag om advies bij Mooi en Zeker.
  • Reinigingscrème of Wash-off: Deze producten zijn vaak geschikt voor een droge huid die toch ook met water willen reinigen. Deze producten bevatten geen alkalische stoffen en drogen de huid dan ook niet uit.
  • Reinigingsgel: Een reinigingsgel gebruik je op een wat vettere huid of gecombineerde huid. Dit product gebruik je met veel water het heeft een schuimende werking. Je wast dit er met veel water weer van af.Toner: Met een toner reinig je de huid na. Het is niet bedoeld om je huid er mee schoon te maken. Water is basisch en heeft een Ph waarde van 7, terwijl de huid een Ph waarde van 5,5 heeft. Het duurt wel 4 uur voordat de huid zich herstelt van de hogere ph waarde. Om dit te versnellen gebruik je een toner. De toner zorgt ook weer voor een betere opname van de crème.
  • Reinigingsdoekjes: Reinigingsdoekjes lijken handig maar zijn niet geschikt om je huid er goed mee te reinigen. Vaak laten ze vuil en make-up resten achter. Deze doekjes drogen de huid vaak uit en dus zeker niet geschikt voor de droge of rijpere huid.

Scrubben… waarom?

De huid vernieuwt zich in ongeveer 28 dagen dan schuiven de huidcellen naar de oppervlakte. Door regelmatig te scrubben worden de nieuwe huidcellen zichtbaar. De zichtbare huid is gladder en glanzender. Ook wordt de doorbloeding gestimuleerd. Wanneer je ouder wordt, gaat de huidvernieuwing steeds trager. Met scrubben kun je de celvernieuwing versnellen.

Andere voordelen van scrubben:

  • Verzorgingsproducten worden beter opgenomen
  • Kleine vetpukkeltjes en puistjes verdwijnen
  • Sneller bruin worden (insmeren blijft een must!)
  • Geen ingegroeide haartjes

Welke Scrub kan ik het beste gebruiken?

Er zijn verschillende scrubs te verkrijgen met korrel maar er zijn ook scrubs zonder korrel, zoals de enzymatische peeling. Deze enzymatische peeling is vooral geschikt voor een droge of gevoelige huid, of om mee te nemen op vakantie.

Hoe vaak mag ik mijn huid scrubben?

Dit is afhankelijk van het huidtype en wat voor een soort scrub je gebruikt. Gemiddeld 1 tot 2x per week mag je je huid scrubben. Maar heb je een gevoelige huid, wees dan voorzichtig met scrubben. Beter is dan een enzymatische peeling. Vergeet niet om je hals mee te nemen en de zijkant van je ogen.

Advies

Voor meer advies over het gebruik van verzorgingsproducten kun je contact met mij opnemen.

Contact opnemen

Recente Artikelen

Oxygenetics een huidherstellende foundation
Oxygenetics, een huidherstellende foundation
Waarom moet ik reinigen? 3
Zwangerschap en de huid
Waarom moet ik reinigen? 3
Tieners en de huid

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar boven