Wintertips voor de huid 1
Wintertips voor de huid 2
Wintertips voor de huid 3
Wintertips voor de huid

In de winter kan het koud en droog zijn. De verwarming doet onze huid geen goed. Daarom heb ik in deze blog een aantal wintertips voor de huid op een rijtje gezet.

Tip 1: Extra verzorging

De huid heeft in de winterperiode best wat te verduren en kan wel wat extra verzorging gebruiken. De huid voelt vaak veel droger aan in de winter omdat de lucht droger is door de verwarming. De wind en kou tast de natuurlijke beschermlaag van de huid aan. Gebruik dan een vollere crème, zowel overdag als ‘s nachts.

Tip 2: Bloedvaatjes verstevigen

Wanneer je couperose hebt, kan dat in de winter erger worden omdat je bloedvaatjes veel te lijden hebben van de kou en temperatuurwisselingen van binnen en buiten. Gebruik dan een crème om de bloedvaatjes te verstevigen.

Tip 3: Hydraterend masker

Om het vochtgehalte in de huid op peil te houden, drink je voldoende water, gebruik je een hydraterende crème, en kun je de huid extra voeden door middel van een hydraterend masker.

Tip 4: Voedingssupplementen

Daarnaast is het belangrijk om extra voedingssupplementen in te nemen, zoals; vitamine C, D, een multivitaminen en Omega 3 en 6 vetzuren. Eet goede vetten zoals avocado, noten, pompoenpitten, olijfolie. Zodoende kun je tekorten van het lichaam en de huid aanvullen.

Tip 5: Niet te heet douchen

De huid van je lichaam zal ook droger aanvoelen. Douche daarom niet te heet en gebruik na het douchen altijd een bodylotion of huidolie.

Tip 6: Handcrème

Bescherm jouw handen tegen kou door een goede handcrème. Doe dit met name ‘s nachts zodat de crème goed kan intrekken en de werking niet verminderd door het handen wassen overdag.

Tip 7: Bescherm jouw lippen

Ook jouw lippen bescherm je met een goede vitamine E lippenstift of lippenbalsem. Om velletjes en barstjes te voorkomen.

Eenmaal een te droge huid, zorgt ervoor dat de huid niet goed beschermd is. Hierdoor kunnen vuil en verkeerde stoffen naar binnen dringen. Je huid wordt onrustig, ontstekingsgevoelig en overgevoelig voor allerlei stoffen. Én een droge huid is eerder vatbaar voor rimpeltjes.

Recente Artikelen

Oxygenetics een huidherstellende foundation
Oxygenetics, een huidherstellende foundation
Wintertips voor de huid 3
Zwangerschap en de huid
Wintertips voor de huid 3
Tieners en de huid

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar boven