zwangerschap en de huid door schoonheidssalon mooi en zeker
Zwangerschap en de huid

Tijdens de zwangerschap verandert er van alles in jouw lichaam. Eén van de veranderingen is een grotere bloeddoorvoer. Hierdoor kunnen meer adertjes verschijnen. Mocht dit in je gezicht zijn en een jaar na de bevalling niet zijn verdwenen, dan is het mogelijk om deze te laten verwijderen middels coagulatie.

Onder invloed van hormonen kun je een onrustige huid krijgen met puistjes, maar andersom is ook mogelijk dat een onrustige huid juist mooi en egaal wordt.

Een zwangerschapsmasker (melasma) is ook een veelvoorkomende kwaal. Dit zijn pigmentvlekken rondom de ogen (als een masker). Meestal verdwijnt dit na de bevalling vanzelf. Maar het kan ook blijvend zijn en bij een volgende zwangerschap zelfs erger. Je kunt dit zoveel mogelijk inperken door je gezicht elke dag te beschermen met een hoge zonnefactor.

Wat kun je zelf doen?

Houdt je huid zo soepel mogelijk en verzorg deze goed tijdens de zwangerschap. Zo voorkom je allerlei problemen. Laat je hiervoor adviseren door de schoonheidsspecialist.

Verzorging thuis/producten

Een goede spf bescherming. Een goede hydraterende creme. Bodylotion. Gebruik zoveel mogelijk milde producten. Het is belangrijk om de producten te laten checken bij de schoonheidssalon om te voorkomen dat je producten gebruikt met bijvoorbeeld salicylzuur, melkzuur, vitamine A.

Welke behandelingen zijn geschikt:

Intensieve gezichtsbehandelingen worden ontraden. Door hormoonschommelingen weet je niet bij alle behandelingen hoe de huid zal reageren. Daarom wordt hier voorzichtig mee omgegaan.

Recente Artikelen

Oxygenetics een huidherstellende foundation
Oxygenetics, een huidherstellende foundation
zwangerschap en de huid door schoonheidssalon mooi en zeker
Zwangerschap en de huid
tieners en de huid door schoonheidssalon mooi en zeker
Tieners en de huid

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar top