Doffe huid

kenmerken en advies over het behandelen van de doffe huid

Oorzaken van een doffe huid

Een doffe huid kan verschillende oorzaken hebben, zoals stress, vermoeidheid, een ongezonde levensstijl of slechte voeding. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem aan te pakken. Allereerst is het belangrijk om voldoende water te drinken en een gezond dieet te volgen met veel groenten en fruit. Daarnaast kan het gebruik van een scrub of peeling helpen om dode huidcellen te verwijderen en de huid te vernieuwen. Ook het aanbrengen van een hydraterende crème kan de huid weer laten stralen. Verder is het belangrijk om voldoende te slapen en stress te verminderen, bijvoorbeeld door regelmatig te sporten of yoga te beoefenen. Met deze tips kun je jouw huid weer gezond en stralend maken!

Hoe herken je een doffe huid?

Een doffe huid straalt of glanst niet, en dat komt vaak door een dikke laag dode huidcellen. Deze dikke laag zorgt er ook nog eens voor dat verzorgingsproducten niet goed genoeg kunnen door dringen. Een ander kenmerk is dat afvalstoffen de huid moeilijk kunnen verlaten waardoor de huid last kan krijgen van irritaties, verstopte poriën en zelfs ontstekingen.

Een doffe huid gecombineerd met veel mee-eters zie je vaak bij rokers.

Wat kun je doen?

Je kunt zelf de dode huidcellen regelmatig verwijderen met een gezichtsscrub: een mechanische peeling met korrels. Echter als het hardnekkig is, kun je dit ook laten behandelen in de schoonheidssalon. Daar wordt namelijk gebruik gemaakt van een chemische peeling op basis van zuren en/of enzymen. Hiermee kun je dode huidcellen losweken en verwijderen en verschijnt er een nieuwe glanzende huid. De huidcellen worden eveneens gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Dit zorgt voor huidvernieuwing en verbetering van de huidconditie.

Voor het aanpakken van de doffe huid van binnenuit is het belangrijk veel water te drinken en vitamine C als voedingssupplement te nemen.

Verzorging thuis

Reinigende en exfoliërende producten. Serums die de poriën verfijnen.

Geschikte behandelingen:

Wil je meer informatie?

Wij informeren je graag!

Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen
Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen