Huidoneffenheden verwijderen

weg met ontsierende bultjes en vlekjes

steelwratjes veilig en snel verwijderen bij Mooi en Zeker
steelwratjes veilig en snel verwijderen bij Mooi en Zeker

Waarom huidoneffenheden verwijderen?

Wil jij af van vervelende huidoneffenheden zoals: moedervlekken, pigmentvlekken, steelwratjes, adertjes, rode plekjes, bultjes of anders? Kom dan langs bij Mooi en Zeker in Amersfoort en laat deze nagenoeg pijnvrij weghalen. De behandeling is mogelijk zowel in het gezicht als op het lichaam.

Het verwijderen van huidoneffenheden kan om verschillende redenen belangrijk zijn. Allereerst kunnen deze plekjes of bultjes als ontsierend worden ervaren, wat het zelfvertrouwen kan aantasten. Daarnaast kunnen ze ook pijnlijk of ongemakkelijk zijn, bijvoorbeeld als ze op plekken zitten waar veel wrijving is zoals onder de bh-bandjes of in de liesstreek. Maar er is nog een belangrijkere reden om huidoneffenheden te verwijderen: sommige vormen kunnen kwaadaardig zijn of worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan moedervlekken die van vorm of kleur veranderen, of aan plekjes die niet goed genezen. Door deze tijdig te laten verwijderen, kan erger voorkomen worden. Het is daarom verstandig om bij twijfel altijd een huisarts of dermatoloog te raadplegen.

Wij zijn getraind in het herkennen van verdachte plekjes en zijn de poortwachter voor de dermatoloog. Wij hebben de basis dermatologie voor schoonheidsspecialisten met succes afgerond en zullen bij twijfel altijd doorverwijzen.

Hoe worden de huidoneffenheden verwijderd?

Het verwijderen van huidoneffenheden door middel van coagulatie is een effectieve methode die wordt uitgevoerd door een dermatoloog, huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Bij deze behandeling wordt een dunne naald gebruikt om de oneffenheid aan te stippen met een elektrische stroom. Deze stroom zorgt ervoor dat de cellen van de oneffenheid worden opgewarmd en uiteindelijk worden vernietigd. Het gebied wordt vervolgens bedekt met een pleister en binnen een paar dagen zal er een korstje ontstaan dat vanzelf zal genezen. Deze methode is geschikt voor verschillende soorten huidoneffenheden, zoals wratten, fibromen en ouderdomsvlekken. Er is geen verdoving nodig voor deze behandeling en het duurt meestal slechts enkele minuten. Coagulatie is een veilige en effectieve manier om huidoneffenheden te verwijderen.

Na de behandeling

Wanneer je behandeld bent is de aangetaste huid erom heen rood en soms gezwollen. Deze roodheid kan enige tijd duren. Enige dagen na de behandeling ontstaat er korstvorming. Het is belangrijk om niet aan de korst te gaan krabben om infectie of littekens te voorkomen. Het korstje valt er vanzelf af. Wel kun je camouflage aanbrengen zodra de korst droog aanvoelt. Het is verstandig om de kleine wondjes de eerste week zo droog mogelijk te houden voor een mooiere genezing. Hou er rekening mee dat de volledige genezing van de huid minimaal vier weken zal duren. Pas daarna kun je een eventuele nabehandeling doen.

Let er op dat jouw lichaam bezig is met een herstelproces. Drink daarom voldoende water om alle afvalstoffen te kunnen afvoeren.

Het is verstandig om de behandelde huid gedurende tenminste zes weken niet bloot te stellen aan fel zonlicht of zonnebank. Om verkleuring van de aangedane huid te voorkomen.

Hoe moet je het verzorgen?

Na de behandeling kan het behandelde gebied rood zijn en er vormt zich een korstje, die na 10 tot 14 dagen vanzelf van de huid valt. Het is belangrijk om niet aan de korst te gaan krabben om infectie of littekens te voorkomen.

Je kunt het behandelde gebied wel camoufleren zodra het korstje droog aanvoelt. Het is verstandig om de kleine wondjes de eerste week zo droog mogelijk te houden voor een mooiere genezing. De volledige genezing van de huid zal minimaal vier weken duren. Pas daarna kun je een eventuele nabehandeling doen.

Het is heel belangrijk het behandelde gebied de eerste zes weken goed te beschermen tegen de zon. Gebruik hiervoor een SPF 30 of hoger.

Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen
Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen

Specialist van deze behandeling

tamara van dam

Je bent bij mij in vertrouwde en kundige handen. Bijscholing zorgt ervoor dat ik op de hoogte ben van de beste technieken en werkmethoden.

Wil je meer informatie?

Wij informeren je graag!

Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen
Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen