Droge huid

kenmerken en advies over het behandelen van de droge huid

Oorzaken van een droge huid

Een droge huid kan verschillende oorzaken hebben, waaronder weersomstandigheden, gebruik van agressieve zepen of cosmetica, veroudering, genetica en bepaalde medische aandoeningen zoals eczeem of psoriasis. Factoren zoals lage luchtvochtigheid, koude temperaturen en wind kunnen allemaal bijdragen aan uitdroging van de huid. Het gebruik van producten met alcohol of sterke geuren kan ook de natuurlijke oliën van de huid verwijderen en leiden tot droogheid. Daarnaast kan veroudering een rol spelen bij het verminderen van de productie van oliën en collageen, wat resulteert in een drogere huid. Genetica en bepaalde medische aandoeningen kunnen de huid ook gevoeliger maken voor droogheid. Het is belangrijk om de oorzaak van de droogheid te achterhalen om de juiste behandeling te kunnen bepalen.

Hoe herken je een droge huid?

Een droge huid voelt ruw aan als je erover heen wrijft. Er kunnen schilfertjes op de huid zitten en wanneer je de bovenste huidlaag wat lichtjes terugduwt, zie je droogterimpeltjes verschijnen

.Een droge huid voelt trekkerig aan. Vooral vlak na het douchen. Vaak neemt dit gevoel af wanneer men een vette rijke crème aanbrengt. Echter de meeste rijke vette crèmes bevatten goedkope aardoliën die de huid afsluiten. Het probleem intern lost het niet op. De oorzaak wordt niet minder. Wel blijf je deze crèmes smeren omdat je niet zonder kunt.

Wat kun je doen?

en droge huid kan erg vervelend zijn en zorgen voor jeuk en schilfers. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je huid te hydrateren en te kalmeren. Ten eerste is het belangrijk om voldoende water te drinken om je lichaam van binnenuit te hydrateren. Daarnaast kun je een vochtinbrengende crème of lotion gebruiken die speciaal is ontworpen voor droge huid. Het is ook belangrijk om een milde zeep te gebruiken bij het wassen en om niet te heet te douchen of te baden. Het vermijden van langdurige blootstelling aan hitte, zoals zonnebaden of het gebruik van verwarmingsapparatuur, kan ook helpen om uitdroging van de huid te voorkomen. Als je huid erg droog blijft ondanks deze maatregelen, kun je het beste een schoonheidsspecialist raadplegen voor verdere behandeling.

Verzorging thuis

Hydraterende en exfoliërende producten, zoals Intensive Moisture Cleanser en de Superfoliant. De Intensive Moisture Balances is een heerlijk hydraterende crème. Maar voor jouw huid kunnen specifiek andere producten nodig zijn. Dit kunnen wij tijdens een huidanalyse beoordelen.

Wil je meer informatie?

Wij informeren je graag!

Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen
Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen