Eczeem

kenmerken en advies over het behandelen van eczeem

Oorzaken van eczeem

Mensen met deze huidaandoening hebben vaak al aanleg voor allergieën. Zij hebben meestal een gevoelige huid en zijn daar mee geboren.

Eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid, zwelling en jeuk. Het kan op elk deel van het lichaam voorkomen, maar wordt meestal gezien op de handen, voeten, gezicht, nek en benen. Het is een chronische aandoening en kan soms langdurig aanhouden. Eczeem kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals allergenen, stress, irriterende stoffen en genetische aanleg. De behandeling van eczeem omvat meestal het verminderen van ontsteking en jeuk door middel van medicatie en het vermijden van irritatie en allergenen. Het is ook belangrijk om de huid regelmatig te verzorgen om verdere uitbraken te voorkomen.

Hoe herken je eczeem?

Eczeem voelt vaak ruw aan, is rood, schilferig en kan gezwollen zijn. Jeuk is een belangrijk kenmerk.

Wat kun je doen?

De behandeling van eczeem kan verschillen per persoon en kan een combinatie zijn van medicijnen, crèmes, zalven en aanpassingen van de levensstijl (bijvoorbeeld stressvermindering, vermijden van bepaalde voedingsmiddelen of allergenen). Ook kan het helpen om de huid goed vet te houden, te hydrateren en te verzorgen. Het is aan te raden om een specialist te raadplegen voor het aanpakken van de oorzaak en gerichte behandeling.

Verzorging thuis

Bescherm de huid goed tegen de zon en gebruik hydraterende producten die ook lipiden (vetzuren) bevatten. Een barrière repair en kalmerende producten behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Goede verzorging verbetert jouw huidconditie en kan nieuwe eczeemuitbraken voorkomen.

Geschikte behandelingen:

Voel je Mooi en Zeker met Onze Beautybehandelingen

Gezichtsbehandeling - Bindweefsel - Biopulse - Microdermabrasie - Fruitzuurpeeling - Carbon peel - Microneedling - Huidoneffenheden verwijderen - Pigmentvlekken verwijderen (laser) - Waxen -
Ontspanningsmassage - Elektrisch ontharen - Wimperextensions - Verwijderen tatoeage/oude pmu -
Permanente make-up (lippen, eyeliner, wenkbrauwen ombre/haistrokes)

Heb je nog vragen?

Wij helpen je graag verder!

Monique Grootveld, Tamara van Dam, Nicolien Smit
Monique Grootveld, Tamara van Dam, Nicolien Smit