Grove poriën

kenmerken en advies over het behandelen van grove poriën

Oorzaken van grove poriën

Grove poriën kunnen verschillende oorzaken hebben. Genetica speelt hierbij een grote rol, dus als het in de familie zit is de kans groot dat je er ook last van hebt. Daarnaast kan een vette huid ervoor zorgen dat de poriën groter lijken. Wanneer de huid te veel talg produceert, kan dit zich ophopen in de poriën en deze doen opzwellen. Ook veroudering kan leiden tot grotere poriën. Naarmate de huid ouder wordt, vermindert de elasticiteit en kan deze haar vorm minder goed behouden. Hierdoor kunnen de poriën uitrekken en groter worden. Verder kan blootstelling aan de zon, roken en een ongezonde levensstijl bijdragen aan grove poriën. Om grove poriën te voorkomen is het belangrijk om de huid goed te reinigen en te hydrateren en daarnaast een gezonde levensstijl aan te houden.

Hoe herken je grove poriën?

Grove poriën zijn zichtbaar vergrote poriën in de huid. Het is belangrijk om deze poriën te herkennen, omdat ze vaak gepaard gaan met een vette huid en kunnen leiden tot verstopte poriën en puistjes. Grove poriën zijn meestal te vinden op de neus, wangen en kin. Ze zijn zichtbaar als kleine openingen in de huid en voelen ruw en hobbelig aan. Daarnaast zijn ze vaak goed zichtbaar als de huid niet goed is gereinigd of als er make-up op is aangebracht. Om de zichtbaarheid van grove poriën te verminderen, is het belangrijk om de huid goed te reinigen en te exfoliëren. Daarnaast zijn er ook verschillende behandelingen mogelijk, zoals chemische peelings en laserbehandelingen.

Wat kun je doen?

Grove poriën zijn een veelvoorkomend probleem bij mensen met een vette huid. Er zijn verschillende manieren om het uiterlijk van je huid met grove poriën te verbeteren. Allereerst is het belangrijk om je huid goed te reinigen en te exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen en verstopte poriën te voorkomen. Daarnaast kunnen cosmetische producten helpen, zoals toners en crèmes die salicylzuur of retinol bevatten. Deze ingrediënten helpen de poriën te verkleinen en de huid te egaliseren. Ook zijn er diverse behandelingen mogelijk bij de schoonheidsspecialist, zoals microdermabrasie of laserbehandelingen. Tot slot is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon, omdat zonneschade de poriën kan vergroten.

Verzorging thuis

Twee maal daags reinigen met een goed reinigingsproduct. Twee keer per week een goede peeling. Dagverzorging op lotion basis. Hydraterende nachtverzorging.

Geschikte behandelingen:

Wil je meer informatie?

Wij informeren je graag!

Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen
Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen