Huidoneffenheden verwijderen 1
Huidoneffenheden verwijderen 2

Huidoneffenheden verwijderen

Wil jij af van vervelende huidoneffenheden zoals: moedervlekken, pigmentvlekken, steelwratjes, adertjes, rode plekjes, bultjes of anders? Kom dan langs bij Mooi en Zeker in Amersfoort en laat deze nagenoeg pijnvrij weghalen. De behandeling is mogelijk zowel in het gezicht als op het lichaam.

Huidoneffenheden verwijderen

15 min | vanaf € 47,50

moedervlek behandelen bij schoonheidssalon Mooi en Zeker

Meer informatie

Heb je last van (steel)wratten, bultjes, gerstekorrels, couperose of andere plekjes en wil je deze op een veilige en effectieve wijze laten verwijderen? Kies dan voor coagulatie. Door middel van coagulatie therapie worden veel verschillende huidoneffenheden verwijderd, zonder de omliggende huid te beschadigen. Coagulatie is geschikt voor alle huidtypen en huidskleuren.

Techniek

Met elektrocoagulatie wordt de overtollige huid als het ware weggesmolten (gestold). Coagulatie is een behandeltechniek waarbij goedaardige huidaandoeningen worden weggebrand.

Dit kan een prikkende sensatie geven. De behandeling is afhankelijk van de dikte en kan maximaal 10 minuten duren. Soms is een nabehandeling nodig.

Na de behandeling

Wanneer je behandeld bent is de aangetaste huid erom heen rood en soms gezwollen. Deze roodheid kan enige tijd duren. Enige dagen na de behandeling ontstaat er korstvorming. Het is belangrijk om niet aan de korst te gaan krabben om infectie of littekens te voorkomen. Het korstje valt er vanzelf af. Wel kun je camouflage aanbrengen zodra de korst droog aanvoelt. Het is verstandig om de kleine wondjes de eerste week zo droog mogelijk te houden voor een mooiere genezing. Hou er rekening mee dat de volledige genezing van de huid minimaal vier weken zal duren. Pas daarna kun je een eventuele nabehandeling doen.

Let er op dat jouw lichaam bezig is met een herstelproces. Drink daarom voldoende water om alle afvalstoffen te kunnen afvoeren.

Pas op voor de zon

Het is verstandig om de behandelde huid gedurende tenminste zes weken niet bloot te stellen aan fel zonlicht of zonnebank. Om verkleuring van de aangedane huid te voorkomen.

Hoe werkt coagulatie

Coagulatie werkt door het verhitten van een fijn naaldje door middel van elektrische stroom. Het naaldje wordt in de huidaandoening gestoken, waardoor overtollig huid als het ware wordt weggesmolten. Het is een veilige methode die uiterst geschikt is voor kleinere oppervlakten. Op deze wijze is er geen chirurgische ingreep nodig en wordt de vorming van een litteken voorkomen.

De behandeling doet geen pijn, wel kun je een warm en prikkend gevoel krijgen. Er zijn gemiddeld twee behandelingen nodig voor het gewenste resultaat, maar dit verschilt per persoon.

Welke huidoneffenheden kunnen behandeld worden

De volgende huidproblemen komen in aanmerking voor coagulatie:

  • Moedervlekken (na beoordeling)
  • Pigmentvlekken (na beoordeling)
  • Gerstekorrels
  • Couperose
  • (Steel)wratjes
  • Xanthelasma
  • Syringoma
  • Spinnaevi
  • Bloedblaartjes
Nazorg instructies

Na de behandeling kan het behandelde gebied rood zijn en er vormt zich een korstje, die na 10 tot 14 dagen vanzelf van de huid valt. Het is belangrijk om niet aan de korst te gaan krabben om infectie of littekens te voorkomen.

Je kunt het behandelde gebied wel camoufleren zodra het korstje droog aanvoelt. Het is verstandig om de kleine wondjes de eerste week zo droog mogelijk te houden voor een mooiere genezing. De volledige genezing van de huid zal minimaal vier weken duren. Pas daarna kun je een eventuele nabehandeling doen.

Het is heel belangrijk het behandelde gebied de eerste zes weken goed te beschermen tegen de zon. Gebruik hiervoor een SPF 30 of hoger.

Specialist in Huidoneffenheden verwijderen

De specialist

Je bent bij mij in vertrouwde en kundige handen. Nog steeds doe ik aan bijscholing om op de hoogte te zijn van de beste technieken en werkmethoden en leer het vak van gerenommeerde topspecialisten.

Tamara is werkzaam op de maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdagochtend. Zij is gespecialiseerd in permanente make-up, wimperextensions en elektrisch ontharen.

Tamara van Dam, schoonheidsspecialiste bij schoonheidssalon Mooi en Zeker

Tamara

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar boven