Mee-eters (comedonen)

kenmerken en advies over het behandelen van mee-eters

Oorzaken van mee-eters

Mee-eters worden veroorzaakt door verstopte poriën in de huid. Dit kan worden veroorzaakt door overmatige talgproductie, dode huidcellen en vuil dat zich ophoopt in de poriën. Ook kan het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten de oorzaak zijn van mee-eters. Hormonale veranderingen, zoals tijdens de puberteit, kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van mee-eters. Het is belangrijk om de huid goed te reinigen en te exfoliëren om verstopte poriën te voorkomen. Daarnaast kan het verminderen van stress en het vermijden van het gebruik van comedogene producten (bijv. foundations) helpen om mee-eters te verminderen. In sommige gevallen kan een bezoek aan een dermatoloog nodig zijn om ernstige vormen van mee-eters te behandelen.

Hoe herken je mee-eters?

Mee-eters zijn kleine, donkere bultjes die vaak op de neus, het voorhoofd en de kin verschijnen. Ze ontstaan wanneer poriën verstopt raken met talg, dode huidcellen en andere vuiligheden. Het kan lastig zijn om mee-eters te herkennen, omdat ze soms moeilijk te zien zijn. Een manier om mee-eters te identificeren, is door je huid te inspecteren in goed licht. Mee-eters zijn vaak te herkennen aan hun kenmerkende donkere kleur. Ze kunnen ook wit of geel zijn, afhankelijk van de hoeveelheid talg die erin zit. Als je onzeker bent, kun je altijd een specialist raadplegen die je kan helpen bij het identificeren en behandelen van mee-eters. Het is belangrijk om mee-eters niet zelf uit te knijpen, omdat dit kan leiden tot ontstekingen en littekens op de huid.

Wat kun je doen?

Het is belangrijk om je huid goed te reinigen om het ontstaan van mee-eters te voorkomen. Gebruik daarvoor een mild reinigingsmiddel en spoel je gezicht goed af met lauwwarm water. Scrub je huid af en toe en gebruik geen agressieve producten die je huid uitdrogen. Probeer ook om niet te veel aan je gezicht te zitten en vermijd het dragen van te strakke kleding of hoeden die over je voorhoofd hangen. Als je toch mee-eters hebt, kun je deze voorzichtig uitknijpen met schone handen. Zorg ervoor dat je de huid daarna goed desinfecteert om infecties te voorkomen. Lukt dit niet gemakkelijk? Bezoek dan een ervaren schoonheidsspecialiste.

Gebruik geen agressieve middelen om mee-eters te verwijderen, zoals tandpasta of alcohol.

Verzorging thuis

Twee maal daags reinigen met een goed reinigingsproduct. Twee keer per week een scrubje. Dagverzorging op lotion basis. Hydraterende nachtverzorging.

Wil je meer informatie?

Wij informeren je graag!

Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen
Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen