Onzuivere huid

kenmerken en advies over het behandelen van de onzuivere huid

Oorzaken van een onzuivere huid

Een onzuivere huid kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Ten eerste kan het te maken hebben met hormonen, vooral tijdens de puberteit. Daarnaast kan een ongezonde levensstijl, zoals het eten van ongezonde voeding en het roken van sigaretten, bijdragen aan een onzuivere huid. Ook stress kan een grote invloed hebben op de huid. Bacteriën en vuil op de huid kunnen ook bijdragen aan onzuiverheden, vooral als de huid niet regelmatig gereinigd wordt. Bovendien kan het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten ook leiden tot een onzuivere huid. Het is daarom belangrijk om goed voor de huid te zorgen en een gezonde levensstijl te hanteren om onzuiverheden te voorkomen.

Hoe herken je een onzuivere huid?

Een onzuivere huid is te herkennen aan verschillende kenmerken zoals puistjes, mee-eters en vlekjes op de huid. Vaak is de huid ook vettig en glimmend, vooral op de T-zone (voorhoofd, neus en kin). Een onjuiste reiniging van de huid kan ook leiden tot een onzuivere huid. Het is belangrijk om je huid goed te reinigen en te verzorgen met producten die passen bij jouw huidtype. Daarnaast kan een gezonde levensstijl ook bijdragen aan een gezonde huid. Denk hierbij aan voldoende slaap, gezond eten, het drinken van genoeg water en het vermijden van stress. Mocht je last hebben van een onzuivere huid, dan is het altijd verstandig om een specialist te raadplegen.

Wat kun je doen?

Een onzuivere huid kan erg vervelend zijn, maar er zijn gelukkig verschillende manieren om hier iets aan te doen. Ten eerste is het belangrijk om je huid goed te reinigen. Kies een milde reiniger die je huid niet uitdroogt en was je gezicht twee keer per dag. Daarnaast kan het helpen om regelmatig te scrubben om dode huidcellen te verwijderen. Verder is het belangrijk om je huid goed te hydrateren met een crème die past bij jouw huidtype. Vermijd ook het gebruik van make-up op oliebasis en knijp puistjes niet uit, dit kan de huid verder irriteren. Ten slotte kan het aanpassen van je dieet en het verminderen van stress ook helpen bij het verbeteren van een onzuivere huid.

Verzorging thuis

Producten met salicylzuur zorgen ervoor dat de talgaanmaak wordt verminderd. Een milde dagelijkse exfoliatie is ook van belang om verstoppingen tegen te gaan. Ga in ieder geval geen reinigingsproducten gebruiken die je niet hoeft af te spoelen (zoals miscellair water); deze drogen de huid teveel uit en hebben een averechts effect.

Geschikte behandelingen:

Wil je meer informatie?

Wij informeren je graag!

Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen
Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen