PMU wenkbrauwen

perfecte wenkbrauwen met permanente make-up

Wat houdt de behandeling in?

Droom jij er ook van om iedere ochtend in de spiegel te kijken en hele mooie natuurlijke wenkbrauwen te hebben? Met permanente make-up is dat mogelijk. Het lijkt op een tatoeage maar is dat net niet.

Hoe gaat de behandeling?

Permanente make-up is het inkleuren van de huid net als bij een tatoeage. Het verschil is echter dat het pigment van permanente make-up minder diep in de huid wordt gebracht. Dit is zeer belangrijk omdat je een mooie natuurlijke kleur wilt verkrijgen. Hoe dieper het pigment de huid in gaat, hoe meer risico op verkleuring. Een permanente make-up specialist houdt hier heel veel rekening mee.

Welke verschillende mogelijkheden zijn er?

Voor het zetten van wenkbrauwen door middel van pmu, zijn er een aantal technieken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de ‘ombre’ techniek, hierbij wordt de wenkbrauw ‘ingekleurd’. Doordat de schaduw verschillende sterktes in kleur kan hebben, kan er een mooie overloop van licht naar donker gecreëerd worden. Er ontstaat hierdoor een natuurlijk zachte wenkbrauw.

De zogenoemde ‘hairstroke’ techniek is ook een bekende en zeer geliefde techniek voor het zetten van permanente make-up. Hairstroke techniek, ook wel de haartjes techniek genoemd, is er voor de zeer natuurlijk ogende wenkbrauwen. Met een flinterdunne naald wordt een wenkbrauw geheel of gedeeltelijk gecreëerd door haartjes te pigmenteren in de huid. Doordat er haartjes bij jouw echte wenkbrauwharen worden getekend, is het resultaat heel natuurlijk.

Zowel de hairstroke als de ombre techniek kunnen ook gecombineerd worden voor een nog mooier effect.

De nieuwste techniek is de ‘pixel’ techniek. Hierdoor worden de wenkbrauw natuurlijk zacht en niet zo compact. Toch blijft het pigment langer zitten (dan bij bijvoorbeeld ombre). Deze techniek is ook zeer geschikt voor gevoelige en dunne huiden.

Wij bespreken de gewenste techniek(en) & vorm, de gewenste kleur, waar je voor- tijdens en na de behandeling rekening mee dient te houden, zodat de mooiste resultaten worden behaald. Vervolgens teken ik het ontwerp, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en niet voor verrassingen komt te staan.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Na de eerste keer plaatsen van PMU, zal er veel pigment weer verdwijnen; dat is volkomen normaal. Daarom zal een 2e of 3e behandeling nodig zijn. Een nabehandeling zit inbegrepen.

Het is een proces maar het resultaat mag er uiteindelijk zijn!

Na de behandeling

Meestal is de pigmentatie na de behandeling iets donkerder dan gewenst. Vier dagen hierna wordt het behandelde gebied iets lichter, dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Gedurende twee weken kan de intensiteit van het pigment verschillen. Na zes weken vindt er een tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur.

Je krijgt uitgebreide nazorginstructies mee. Het is erg belangrijk om deze goed op te volgen.

Voor de behandeling

Zorg ervoor dat je zonder make-up aankomt, hou er rekening mee dat de huid 3 dagen niet nat mag worden.

Drink die ochtend geen koffie en de dag daarvoor geen alcohol.

Zorg dat het intakeformulier is ingevuld en verzonden.

Opfris behandeling

Gedurende de jaren wordt het pigment afgestoten en lichter van kleur. Om de frisse look te behouden adviseer ik jou om elke twee jaar een opfrisbehandeling te doen. Dit is binnen een uur gedaan en extra voordelig wanneer je bij mij terug komt.

Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen
Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen

Specialist van deze behandeling

tamara van dam

Je bent bij mij in vertrouwde en kundige handen. Bijscholing zorgt ervoor dat ik op de hoogte ben van de beste technieken en werkmethoden.

Wil je meer informatie?

Wij informeren je graag!

Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen
Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen