Even voorstellen, Tamara van Dam

Even voorstellen:

Tamara van Dam, aangenaam. Land of the morning calm, is het land waar ik geboren ben. Denk ik aan Korea, dan denk ik aan mistige rijstvelden, de opkomende zon en een prachtig bergachtig landschap. Een land van vele langdurige oorlogen en heden ten dage nog steeds verdeeld in Noord en Zuid. Koreanen zijn harde werkers en hebben een derdewereldland weten te veranderen in een land met een zeer snelgroeiende economie. Samsung, LG, Hyundai, Kia zijn zomaar een paar Koreaanse merken die wereldwijd bekend zijn.

Als baby werd ik afgestaan en kwam via een kindertehuis bij mijn Nederlandse vader en moeder terecht. Het geadopteerd zijn is voor mij best een worsteling geweest. Het gevoel er niet bij te horen en er anders uit te zien dan de rest. Je voelt jezelf van binnen een Nederlandse maar men ziet het aan de buitenkant niet. Het heeft lang geduurd voordat ik mijn uiterlijk heb kunnen accepteren.

Het afgestaan zijn, heeft wel geresulteerd in een grote mate van zelfredzaamheid. Door in mezelf te geloven durfde ik begin 2014 de stap aan om uit loondienst te gaan en vanuit niets een schoonheidssalon te beginnen. Ik hou ervan om iets zelf te creëren. Een droom van velen, want ik merkte dat het in die periode (de economische crisis) erg populair was om een eigen schoonheidssalon, nagel- of wimperstudio te beginnen. Uit ervaring weet ik dat het niet zo makkelijk is als het lijkt. Stilstaan was voor mij geen optie en door steeds te blijven leren, lukte het mij stappen te blijven maken en mijn doelen te bereiken.

Het was voor mij belangrijk om een plek voor mensen te creëren waar klanten zich op hun gemak zouden voelen. Een salon met een eigen identiteit waar professioneel gewerkt wordt zonder loze beloftes. Ik volg veel opleidingen om mijn kennis te vergroten en up-to-date te houden. Alleen op deze manier vind ik dat ik verantwoord bezig kan zijn en kwaliteit kan leveren.

Een andere kant van mij is mijn betrokkenheid bij de wereld. Wil je de wereld veranderen dan begint dat bij jezelf. Onze zorg voor een beter milieu vind ik dan ook erg belangrijk. Afval scheiden, milieuvriendelijke wasmiddel en kiezen voor milieuvriendelijke cosmetica. En gelukkig hoef ik niet met de auto naar mijn werk.

Onze economie zorgt ervoor dat we verstrikt zijn geraakt in werken, werken, werken om hetzelfde modelbestaan te kunnen opbouwen als de mensen om ons heen. Maar moeten wij wel zoveel werken? De laatste tijd lijkt de balans weg te zijn en zouden we onszelf kunnen afvragen waar we eigenlijk mee bezig zijn. Het begint al bij school: Competitie en prestatiedrang is niet ongewoon en het aantal burn outs onder jongeren stijgt.

Chronische stress is een hardnekkig verschijnsel. En van chronische stress krijg je veel lichamelijke en geestelijke klachten. Daar kan ik uit eigen ervaring ook over meepraten. Mijn schoonheidssalon biedt tegenwicht. Een plek waar je tot rust komt. Een luisterend oor en mijn rustige uitstraling zorgen ervoor dat je je weer kunt ontspannen. Hiermee probeer ik bij te dragen aan een stukje transformatie. Klanten worden gereset en bij velen merk ik dat ze positieve keuzes in hun leven maken, daar kan ik dan erg blij van worden!

Op elk moment van de dag er goed uit zien

Ook vind ik het belangrijk om met kleine subtiele aanpassingen de eigenwaarde van klanten te vergroten. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van kunstwimpers, de wenkbrauwen mooi vormgeven, het definitief ontharen of het verwijderen van huidoneffenheden. Zo zie je er op elk moment van de dag goed uit. Want hoe mooi is het als je zelfverzekerder door het leven kunt gaan en je hierdoor kunt groeien in het leven? De bekende reclame-uiting “omdat je het waard bent” kan ik dan ook volmondig onderschrijven. Het geeft mij in ieder geval veel voldoening om aan klanten te werken waardoor ze letterlijk en figuurlijk beter in hun vel komen te zitten!

Je bent bij mij in vertrouwde en kundige handen. Nog steeds doe ik aan bijscholing om op de hoogte te zijn van de beste technieken en werkmethoden en leer het vak van gerenommeerde topspecialisten.