Vette huid

kenmerken en advies over het behandelen van de vette huid

Oorzaken van een vette huid

Een vette huid kan verschillende oorzaken hebben. Een van de meest voorkomende oorzaken is overactieve talgklieren, die te veel talg produceren. Hormonale veranderingen zijn ook vaak een factor, vooral tijdens de puberteit of tijdens de menstruatiecyclus. Daarnaast kunnen bepaalde medicijnen, cosmetica en zelfs stress ook een vette huid veroorzaken. Het hebben van een vette huid kan ook genetisch bepaald zijn. Het is belangrijk om te weten wat de oorzaak is om de juiste behandeling te krijgen. Regelmatig reinigen van de huid en het vermijden van producten op basis van olie kunnen helpen om de vette huid onder controle te houden.

Hoe herken je een vette huid?

Veel mensen denken dat ze een vette huid hebben maar dat hoeft niet zo te zijn. Eerder een onzuivere huid maar soms ook juist een droge huid! Een vette huid kenmerkt zich met name door grote poriën, veel talgafscheiding en vaak veel mee-eters. Mensen met een vette huid merken dat ze een paar keer per dag de huid moeten droogdeppen met een tissue. Plak een tissue op je voorhoofd, haal hem eraf en als de tissue dan vochtig is van het vet, dan heb je een vette huid.

Een vette huid komt ook wel eens voor gecombineerd met bijvoorbeeld droge wangen: dan heb je een gecombineerde huid.

Wat kun je doen?

De vette huid dient dagelijks twee keer goed gereinigd te worden. Dit om overtollig talg, afvalstoffen en vervuiling van buitenaf te verwijderen om te voorkomen dat de vette huid steeds erger wordt. Deze vette huid heeft echt een andere aanpak nodig. En speciaal daarvoor bedoelde producten. Gebruik dus zeker geen foundation of afsluitende crèmes!

Verzorging thuis

Reinigende en matterende producten die salicylzuur bevatten om de talgaanmaak te verminderen. Een lichte crème op lotion basis. Bij ons in de salon kunnen wij een advies op maat maken.

Geschikte behandelingen:

  • Reinigende behandeling

  • Tienerbehandeling

  • Green sea peeling

  • Carbon peel

Wil je meer informatie?

Wij informeren je graag!

Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen
Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen