Wallen onder de ogen

kenmerken en advies over het behandelen van wallen onder de ogen

Oorzaken van wallen onder de ogen

Erfelijke aanleg: sommige mensen hebben van nature wallen onder de ogen.

Veroudering: naarmate we ouder worden, verliest de huid stevigheid en kan vocht zich ophopen onder de ogen.

Slechte slaaphouding: als je veel op je buik of zij slaapt, kan vocht zich ophopen onder de ogen.

Uitdroging: als je niet genoeg water drinkt, kan vocht zich ophopen onder de ogen.

Allergieën: allergieën kunnen ervoor zorgen dat de huid onder de ogen opzwelt.

Hormonale veranderingen: hormonale schommelingen tijdens de menstruatie, zwangerschap of menopauze kunnen leiden tot wallen onder de ogen.

Stress: stress kan ervoor zorgen dat de bloedvaten onder de ogen verwijden en vocht zich ophoopt.

Voeding: een dieet met te veel zout kan leiden tot vochtretentie en wallen onder de ogen.

Medische aandoeningen: bepaalde medische aandoeningen, zoals nierproblemen of schildklieraandoeningen, kunnen leiden tot wallen onder de ogen.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk individu anders is en verschillende factoren kunnen bijdragen aan wallen onder de ogen.

Hoe herken je wallen onder de ogen?

Wallen onder de ogen worden meestal geassocieerd met opgezwollen gebieden onder de ogen die donkerder of verkleurd lijken dan de rest van de huid. Ze kunnen eruit zien als een zakje of een grote bult onder de ogen. Ze worden vaak veroorzaakt door overmatige vochtophoping, vermoeidheid, stress, onvoldoende slaap, slechte dieetkeuzes, genetische factoren of andere gezondheidsproblemen.

Wat kun je doen?

Kan een lastig probleem zijn. De dunne huid onder de ogen kan ervoor zorgen dat de huid er blauwig uitziet. In de wallen kunnen zich vetcellen bevinden of overtollig vocht. In het geval er te veel aan vet zit, dan is dit alleen met plastische chirurgie te verwijderen. Wanneer het overtollig vocht is, dan kan men dit met massage verminderen.

Mensen die vermoeid zijn krijgen eerder last van wallen. Zorg er dus voor dat je leven in balans blijft en je voldoende slaapt en uitrust. Eet gezond en drink genoeg water. Gebruik een goed oogproduct. Let er ook op welke oog make-up remover je gebruikt. Deze mag niet te agressief zijn want dat kan de huid onder je ogen uitdrogen.

Om blauwachtige wallen te camoufleren kun je een concealer gebruiken. Wij kunnen je adviseren welk product hier het beste geschikt voor is en hoe je het kunt gebruiken. Make-up op minerale basis is huidvriendelijker.

Verzorging thuis

Een oogproduct zoals het biolum c eye serum is zeer geschikt om wallen te verminderen maar ook de stress positive eye lift of de Awaken peptide eye gel.

Geschikte behandelingen:

Wil je meer informatie?

Wij informeren je graag!

Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen
Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen