Verslapte huid

kenmerken en advies over het behandelen van de verslapte huid

Oorzaken van een verslapte huid

Een verslapte huid kan verschillende oorzaken hebben. Een veel voorkomende oorzaak is veroudering van de huid. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid zijn elasticiteit en stevigheid, waardoor deze kan gaan hangen en verslappen. Daarnaast kan een ongezonde levensstijl, zoals roken, alcoholgebruik en ongezonde voeding, bijdragen aan het verslappen van de huid. Ook langdurige blootstelling aan UV-straling van de zon kan de huid beschadigen en verslappen. Gewichtsverlies kan ook leiden tot een verslapte huid, omdat de huid niet genoeg tijd heeft om zich aan te passen aan de veranderingen in het lichaam. Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden om het verslappen van de huid te voorkomen.

Hoe herken je een verslapte huid?

Een verslapte huid kun je herkennen aan verschillende tekenen. Allereerst zie je vaak dat de huid minder strak aanvoelt en er rimpels ontstaan. Daarnaast kan de huid ook dunner en droger worden. Een andere indicator is dat de huid minder elastisch wordt, waardoor bijvoorbeeld de wangen gaan hangen en de kaaklijn minder scherp wordt. Ook kan er sprake zijn van een dubbele kin of neerhangende oogleden. Een verslapte huid kan verschillende oorzaken hebben, zoals veroudering, een slechte levensstijl, weinig lichaamsbeweging of een verlies van collageen. Het is belangrijk om een verslapte huid goed te verzorgen en te hydrateren om verdere verslapping te voorkomen.

Wat kun je doen?

Een verslapte huid kan erg vervelend zijn en kan je er ouder uit laten zien dan je eigenlijk bent. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om dit te voorkomen en te verbeteren. Het belangrijkste is om je huid goed te hydrateren en te verzorgen. Dit kun je doen door dagelijks een goede moisturizer te gebruiken die bij jouw huidtype past. Ook kun je ervoor kiezen om een gezichtsmassage te doen om je huid te stimuleren en de bloedstroom te bevorderen. Daarnaast is het verstandig om gezond te leven door voldoende water te drinken en gezond te eten. Ook het vermijden van roken en alcohol kan helpen om je huid gezond te houden. Een behandeling bij een schoonheidsspecialist kan ook uitkomst bieden.

Verzorging thuis

Producten met retinol (van een percentage van minstens 0,5%) zorgen voor aanmaak van collageen. Anti-age producten bevatten bepaalde peptiden die de afbraak van collageen voorkomt.

Wil je meer informatie?

Wij informeren je graag!

Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen
Tamara van Dam, jouw specialist voor wimperextensions, permanente make-up, elektrisch ontharen