Huidproblemen 1
Huidproblemen 2

Huidproblemen

Couperose

Couperose is een plaatselijke roodheid in het gezicht (meestal neus, kin en wangen) dat wordt veroorzaakt door een netwerk van veel oppervlakkige adertjes.

Grove poriën

Poriën zijn gaatjes (openingen) in de huid waar talg uit komt. Wanneer deze gaatjes verstopt raken met talg, hoopt dit zich op en kan de porie groter worden.

Mee-eters

Heb jij last van heel veel mee-eters in je gezicht dan kan dit erg onsierlijk zijn. Ook loop je de kans dat een mee-eter zodanig groot wordt dat een porie blijvend een gat wordt wanneer je de mee-eter weghaalt.

Moedervlekken

Heb jij ook zo een hekel aan een bepaald vlekje op je gezicht? Moedervlekken of bindweefselbultjes (heksenpukkels) kunnen erg vervelend zijn voor je zelfvertrouwen.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken in je gezicht kunnen behoorlijk ontsierend zijn. En vaak toont een vlekkerig gezicht ook ouder. Je hebt pigmentvlekken in allerlei soorten en maten.

Rimpels/fijne lijntjes

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt.

Rosacea

Vlekkerige roodheden, hittevlekken, verwijde adertjes tot en met ontstekingstoestanden kunnen kenmerken van rosacea zijn, een chronische, niet-besmettelijke huidziekte.

Steelwratjes

Steelwratjes kunnen behoorlijk ontsierlijk zijn. Ze komen vaak voor in de hals, de oksels of de liezen, maar kunnen ook in het gezicht of op andere plaatsen van het lichaam ontstaan.

Wallen

Een lastig probleem. De dunne huid onder de ogen kan ervoor zorgen dat de huid er blauwig uitziet. In de wallen kunnen zich vetcellen bevinden of overtollig vocht.

© Copyright 2021. Mooi en Zeker

Scroll naar boven